170204 Ršgles Simon Ryfors jublar efter att ha gjort 1-2 och dŠrmed avgjort ishockeymatchen i SHL mellan DjurgŒrden och Ršgle den 4 februari 2017 i Stockholm. Foto: Olle Wande / BildbyrŒn / Cop 218 …

Äntligen Rögle – förlustsviten stannade på 13: ”Det var ett tag sen nu”

Rögle hade inför lördagens möte med Djurgården på Hovet 13 raka förluster och en till så hade skåningarna tangerat Väsbys notering från säsongen 1987/1988. Nu blev det inte så. Rögle kunde vinna på övertid.

Först tog Rögle ledningen efter 14:02 av den första perioden i powerplay. Målskytt: Edwin Hedberg som noterades för sitt första mål i Rögletröjan. Hedberg lämnades helt ren framför Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist och gjorde inga misstag.
— Jag var tveksam om jag skulle hinna. Bara nypa till direkt, sa målskytten till C More i pausen.

En paus som blev tidigarelagd. Redan efter 14:23 tvingades man till omspolning efter att Rögles målvakt Anders Lindbäck spytt framför målet han vaktade. Lindbäck åkte ut och ersattes Oscar Dansk, men beslut togs att spola om isen.
Efter omspolningen kom lagen ut och spelade klart perioden. Djurgårdens kvittering skulle dock dröja till fyra minuter kvar av den andra perioden när Daniel Brodin hittade rätt bakom Oscar Dansk.
Matchen gick till förlängning där Simon Ryfors kunde avgöra.
— Det är kul, det var ett tag sen nu. Anders började matchen bra och sen mådde han dåligt och då kom Oscar in och spelade lika bra. Kul att Ryfors får avgöra. Ett stort utropstecken vi har, sa Rögles tränare Anders Eldebrink efter matchen.