170205 FŠrjestads spelare jublar efter 1-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Fršlunda och FŠrjestad den 5 februari 2017 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89 …

Färjestads effektivitet fällde avgörandet i rivalmötet: ”Nu ska jag gå och äta flingor”

Mötet Frölunda-Färjestad väcker alltid känslor. Inför dagens match hade göteborgarna till och med gjort en film där poängen var att värmlänningarna är ett ”flinglag”. Det fick de äta upp.

Frölunda och Färjestad bjöd på en högdramatisk match i Scandinavium där hemmalaget var bättre sett över 60 minuter. Men Färjestad var effektivast och utnyttjade de möjligheter som bjöds.
Trots spelövertaget kom Frölundas 1-0 lte från ingenstans. Henrik Tömmernes sköt en puck precis innanför blålinjen som styrdes in bakom Stefan Steen via Robin Figrens byxor.

Färjestad hade en kvittering inne i mitten av den andra perioden genom Alexander Johansson. Men domarna ansåg att Johan Ryno varit på Frölundas målvakt Johan Gustafsson med klubban och därför dömdes det bort. Kvitteringen skulle dock komma i den tredje perioden när Joakim Nygård satte dit den.
En stund senare fick Frölunda straff som Johan Sundström la, men Stefan Steen i Färjestads mål räddade förtjänstfullt.

Strax efter straffen gjorde Frölunda ett felaktigt byte vilket ledde till att Magnus Nygren och Alexander Johansson kom två mot noll. Johansson förvaltade passningen från Nygren på bästa sätt och skickade in den bakom målvakten.
Färjestad hade bara hunnit spela fyra sekunder i powerplay när klockan började ticka upp mot 15 minuter spelade av slutperioden. Johan Ryno vann en tekning bak till Magnus Nygren som klämde till och via en Frölundaspelare letade sig pucken in i mål.

Patrik Carlsson reducerade sen för Frölunda. Men närmare än 2-3 kom inte göteborgarna.
— Spelmässigt tycker jag vi äger matchen. Effektiviteten äger Färjestad, konstaterade Frölundacoachen Roger Rönnberg i intervjun med Cmore efter slutsignalen.
— Vi kramar klubban ganska hårt och skjuter när vi kan passa och tvärtom, utvecklade han sitt resonemang om laget svårigheter att göra mål för tillfället.

Magnus Nygren var på topphumör i intervjun med Cmore efter matchen.
— Nu kan de äta flingor till kvällsmat bäst fan de vill, skämtade han och fortsatte
— Vi kanske inte var det bästa laget, men vi tar alla tre poängen och det skäms vi inte ett dugg för. Nu ska jag gå och äta flingor.