170203 SkellefteŒs PŠr Lindholm under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och Malmš Redhawks den 3 februari 2017 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117 …
Skellefteå AIK

Stekhete forwarden behåller fötterna på jorden: ”Har haft flyt med studsen framför allt”

ANNONS

Igår gjorde han hattrick och det är ingen överdrift att påstå att Skellefteås Pär Lindholm är på väg mot genombrottet. Själv menar han att hans framgång beror på bra medspelare och puckar som studsar rätt när hockeysverige.se når 25-åringen för en intervju.

Han har gjort fem mål på de tre senaste matcherna och är en av SHL:s formstarkaste spelare. Själv tar Pär Lindholm det hela med ro och menar på att han har sina medspelare att tacka för framgången när han får frågan varför det går så bra just nu.
— Bra fråga, inleder han intervjun med hockeysverige.se innan han fortsätter.
— Jag får spela med bra spelare och jag har haft flyt med studsen framför allt.
På grund av att Skellefteå varit hårt skadedrabbade under säsongen har man fått göra om mycket i formationerna. När sedan Oscar Möller försvann på grund av att hans fru är allvarligt sjuk har Skellefteås förstakedja bestått av Bud Holloway, Pär Lindholm och Joakim Lindström.

Collage Lindström Holloway

Pär Lindholm trivs med kedjekamraterna Joakim Lindström och Bud Holloway Foto: Bildbyrån

— Det blev lite omkastningar med tanke på att vi haft mycket skador. Jag själv var borta i nästan två månader innan jul på grund av skada. När jag kom tillbaka blev jag ganska snabbt inkastad där i den kedjan.
Vad hade du för skada?
— (skratt) Det vill jag inte säga. Tränarna blir nog inte så nöjda då.

Pär Lindholm är uppvuxen ett par mil utanför Skellefteå och har Kågedalens AIF som moderklubb. Han kom till Skellefteå AIK som pojklagsspelare och vandrade sedan igenom juniorlagen och fick även chansen i a-laget som junior.
— Sen tog jag ingen ordinarie plats, berättar 25-åringen på sin lugna norrländska.
Istället blev det en utlåning till Sundsvall i allsvenskan 2010/2011. En utlåning som sedan blev ett permanent kontrakt med den allsvenska klubben säsongen efter. Lite kuriosa i sammanhanget är att att Lindholms poängskörd är identisk från de två säsongerna i Medelpad. Sju mål, sju assist och 14 poäng bägge åren.

BB140213PA081

Pär Lindholm hade en rolig säsong i Karlskrona Foto: Bildbyrån

Sundsvall åkte ur Hockeyallsvenskan under Lindholm sista år i klubben. Det blev spel i Hockeyettan också för Lindholm säsongen 2012/2013, men för en annan klubb.
— Jag drog av korsbandet i slutet av andra året i Sundsvall. Det var svårt att hitta en klubb i allsvenskan då och då fick det bli division ett och Piteå
— Det var en bra tid. Piteå var en ganska seriös klubb och utvecklade spelare. Jag fick mycket speltid. Det var roligt att spela i ettan och vi gick till kvalet. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Men det var en rolig säsong, summerar Lindholm.

KAN BLI EN INTRESSANT VÅR

Efter säsongen i Piteå blev det Hockeyallsvenskan på nytt för Lindholm. Denna gången i Karlskrona HK.
— Jag trivdes riktigt bra där också. Jag tror vi vann de 16 första matcherna den säsongen. Vi var tippade att komma bland de sista. Sen gick inte hela vägen, men det blev ett skyltfönster för mig själv.
De 42 poängen i andraligan hade fått Skellefteå att få upp ögonen för sin gamla spelare igen. Han är inne på sin tredje säsong sedan återkomsten och han verkar trivas med tillvaron.
— Väldigt lärorika år och jag har lärt mig väldigt mycket vad gäller hockey och kan hockey mer än vad jag gjorde förr. Jag har fått jobba i lugn och ro och det är en skön miljö att utvecklas i, berättar han.
Vad kan vi förvänta oss av Skellefteå nu i vår?
— Vi får se. Vi startade säsongen rätt dåligt men det känns som vi kommit igång de 15-20 sista matcherna och vi får se hur långt det bär. Om vi kan fortsätta utvecklas som vi gjort den senaste tiden så kan det bli en intressant vår.
Du har tre SM-silver?
— Jag vet inte. Egentligen är det väl två. Det första gjorde jag väl bara någon strömatch som junior. Men givetvis vill jag ha ett guld. Man spelar hockey för att vinna och jag känner att jag är i rätt förening för att kunna ta det där guldet.

Vi återkommer till hans fina form på senare tid.
— Det är klart att det känts bra på slutet och jag har fått spela i ganska offensiva lägen, då brukar det komma mål och assist. Samtidigt spelar inte det så stor roll när det gäller hockey. Det gäller att vinna matcher, men det kan vara kul att bidra med offensiv produktion också.
Du kom inte med i landslagstruppen till Sweden Hockey Games?
— Det är klart att landslaget hade varit roligt.. Men med tanke på skadorna jag haft passar det nog rät bra att jag får vara hemma och köra rehab.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games