• Publicerat 8 februari, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Tre Kronor Foto: Bildbyrån

Team 17 fick en bra start på femnationersturneringen i tjeckiska Brno. I öppningsmatchen mot USA blev det seger med 3–2 efter att Frölundas back Filip Hasa skjutit det matchvinnande målet i den tredje perioden.

Backen Adam Bokvist, Brynäs, satte Sveriges första mål i matchen när han kvitterade till 1–1 framspelad av klubbkompisen Rasmus Sandin i spel fyra mot tre i den andra perioden. Frölundas Samuel Fagemo satte det andra när han kvitterade till 2–2 efter förarbete av Nils Höglander, AIK, sent i den andra perioden. Hasas segermål kom med 5.29 kvar av tredje perioden.

Olof Lindbom, Djurgården, vaktade den svenska kassen och stoppade 28 av 30 skott.

Noterbart är att två spelare med svenskt påbrå återfanns i det amerikanska laget. Dels forwarden Oliver Wahlström, som satte USA:s 2–1-mål, dels backen Mattias Samuelsson, son till backlegendaren Kjell Samuelsson.