Petteri NummelinFoto: All Over Press

Den minnesgode kommer säkert ihåg Petteri Nummelins framfart i elitserierinkarna under två säsonger i Frölundatröjan på 90-talet. Nu står det klart att den poängstarke backen förlänger sin karriär. 44-åringen har skrivit på för TUTO.

Han kom till Frölunda i elitserien 1995 som nybliven världsmästare från moderklubben TPS Åbo. Två år och 52 poäng senare lämnade den skicklige powerplaybacken Göteborg och karriären har sedan fortsatt i Schweiz, NHL och Finland.
Denna säsongen inledde 44-åringen i Norge och Storhamar men nu står det klart att han flyttar hem till Åbo och spel i andraligalaget TUTO.
— På ett sätt känns det som att cirkeln sluts, även om jag inte vill säga det då jag har mycket bränsle kvar i tanken, säger han till TUTOS hemsida.

Petteri Nummelin vann målligan för backar i elitserien/SHL under sin sista säsong i Sverige och under den första var han med att vinna SM-silver med Frölunda i en final där de fick ge sig mot Luleå.

Han har plockats ut i VM:s allstar-lag hela fem gånger under karriären och har ett VM-guld (1995).
TUTO ligger just nu på andra plats i finska andraligan, Mestis, och förstärker nu med den meriterade backen inför slutspelet.
Nummelin spelade senast förra säsongen i staden. Då i TPS Åbo.