Henrik Lundqvist.
Nyheter

Anta utmaningen – anmäl ditt NHL Fantasy-lag i dag

ANNONS

Nu har fantasy sports äntligen kommit till Sverige! Det har tagit USA med storm och är något jag personligen hållit på med i flera år. Kanske inte i den utsträckningen att man spelar dagligen men i ligor med vänner som pågår över en säsong. För oss svenskar har exempel funnits såsom Drömelvan för fotbollsnördar och Dream Team för hockeyfantaster.

Kort sagt väljer man ut sina favoritspelare som ska producera poäng för dig och ditt lag genom att göra poäng eller assist i sina riktiga matcher. Har man exempelvis valt ut Sidney Crosby och han står för ett hattrick så har man onekligen bra chanser att komma högt upp på placeringslistan. Notera att det är matcherna som avgörs på lördagen och natten till söndagen som ligger till grund för alla poängen. Här får ni mitt lag inför lördagens Freeroll-turnering med hela 10 000 kronor i vinstpotten!

Målvakt:
Henrik Lundqvist 10,8
Kalla mig svag men jag kunde inte motstå att välja våran och min egen svenske favorit. Efter en trög start på säsongen har han hittat och befäst sin plats som nummer ett i Rangers mål (som om det någonsin fanns några tvivel?). En tacksam uppgift hemma mot ett Colorado som inte gör mycket väsen av sig för stunden och har svårt med målskyttet.

Backar:
Jordie Benn 8,8
Det är alltså inte Jamie vi snackar om här utan hans äldre och skäggigare broder. Dallas möter Carolina hemma i en otroligt viktig match för laget. Jag förväntar mig att man sätter tryck på Carolinas kasse och med Benn i PP-linan bör han få chans till både mål och assist.

Oscar Klefbom 6,5
Edmonton tar emot ett tröttkört Chicago som kommer från Winnipeg kvällen innan. Klefbom har visat framfötterna i Edmonton den här säsongen och kommer säkerligen få möjligheter i powerplay att avlossa bössan mot Crawford eller Darling. Till priset 6,5 är han ett fynd!

Forwards:
Brad Marchand (Kapten) 13,6
Brad Marchand blir min kapten och spelaren jag väljer att bygga laget kring. Det var också spelaren jag först valde när jag tog ut laget. Boston möter Vancouver hemma. Ett Vancouver som är det klart sämsta laget i årets NHL och med Marchands form ska minst en poäng trilla in på kontot.

Jonathan Drouin 7,1
Tampa har kanske inte gått så bra den här säsongen men det har inte hindrat Drouin från att bli het. Han har tre poäng på två senaste matcherna och är en härlig spelare att titta på när han är på humör. Tampa behöver poäng när man åker till Winnipeg och kommer ge allt. Jag tror på en öppen historia där skridskoåkning ligger i fokus vilket är en matchbild som passar Drouin utmärkt.

Evander Kane 7,4
Buffalo är väl knappast favoriter mot Toronto men de blåa löven tenderar att bli indragna i målfester. Kane har alldeles för mycket kvalité i sig för vad han visat hittills den här säsongen. Han är en bra chansning till det här priset i mitt tycke och i en potentiell målfest är han en tänkbar målskytt.

Reserv:
Cody Franson  5,6
Cody Franson fick äran att bli min reserv. Det är alltså den spelaren som kliver in (endast) om någon av de ordinarie inte kommer till spel. Tanken bakom? Tja, han kommer få speltid och han passade den prisnivån jag hade kvar att handla för. Det finns inte mycket mer att säga om det. Förhoppningsvis slipper jag använda honom.

Det här är mitt lag. Hur ser ert ut? Anta utmaningen! Matcherna drar igång lördag vid 19.00 med bland annat Boston-Vancouver, där jag jobbar in ett Marchand-hattrick…

Gratis är gott och prispotten stor. Lycka till!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch