Björklöven
Västerviks IK

Björklöven klättrade över kvalstrecket – passerade Västerås som blev överkörda i Mora

ANNONS

Det spelades full omgång i Hockeyallsvenskan idag och Björklöven tog tre oerhört viktiga poäng borta mot Västervik och kunde kravla sig förbi Västerås i kampen kring kvalstrecket.

Niklas Pavel och Lucas Sandström såg med två snabba mål i mitten av den första perioden till att Umeålaget kunde gå till pausvila med en 0-2-ledning.
Västervik låg på rejält i den andra perioden för att nå en reducering. Men Linus Fernström spelade inspirerat i mellan Björklövens stolpar. Tillslut skulle dock Victor Öhman hitta rätt när han satte 1-2 i slutet av mittenperioden.

Men det här var Björklövens kväll. Alldeles i inledningen av den tredje perioden kunde Cody Murphy göra enormt viktiga 1-3, ett resultat som stod sig matchen ut.

***

I och med Björklövens seger åkte Västerås ner under strecket igen då de förlorade på bortaplan mot Mora. Hemmalaget satte full fart direkt och redan efter två minuter hade de 2-0 genom två snygga mål av Jacob Nilsson och Matej Galbavy. Det var den 18-årige slovakens första mål i Hockeyallsvenskan.
Moras segersiffror skrevs tillslut till 6-0 och Viktor Amnér, Jacob Nilsson och Mathias Bromé gjorde tre poäng vardera för dalalaget.

***

Vita Hästen hamnade i underläge direkt på hemmaplan mot Södertälje när Måns Lindbäck kunde göra mål redan innan klockan passerat tre minuter. Men hemmalaget vände på tolv sekunder i slutet av perioden genom mål av Jesper Samuelsson och Simon Åkerström, Anton Holm kunde sedan kvittera i den andra perioden, men hemmalaget gjorde tre mål i den tredje perioden. Marcus Eriksson gjorde 1+3 för hemmalaget och för jumbon Södertälje är det nu hela 16 poäng upp till fast mark med åtta omgångar kvar.

***

I Karlskoga vann hemmalaget skotten med 27-19 men Tingsryd plockade med sig samtliga tre poäng hem till Småland när de kunde vinna med 1-2. Karlskoga har nu endast sex poäng att gå på ner till trean Pantern som jagar närmast under strecket som ger allsvensk final efter grundserien.

***

IK Pantern stod nämligen för en imponerande vändning på bortaplan mot Almtuna. Hemmalaget hade ledningen med 2-0 redan efter drygt fem minuter. Men pantern gav inte upp och efter två mål vardera av Axel Wemmenborn och backen Johan Björk kunde de vinna med 2-5 tillslut.

***

Timrå kunde bortabesegra IK Oskarshamn med 1-3. Målskyttet inledde Jeremy Boyce-Rotevall som förvaltade en bra passning från Sebastian Lauritzen över centrallinjen på bästa sätt. Boyce-Rotevall satte även dit 1-3-pucken med 50 sekunder kvar av matchen efter det att hemmalaget plockat ut sin målvakt i kvitteringsjakten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch