VILKEN SHOW! Jesper Jensen stod för fem poäng i 6-5-vinsten.

Danskens jätteshow – stod för fem poäng i målorgien

Trots underläge med 2-0, 3-2, 4-3 och 5-4 lyckades Brynäs vinna mot Djurgården. Det kan de tacka sin danske dynamit för. Jesper Jensen stod för fem poäng i 6-5-vinsten.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Man kan inte påstå att det var speciellt välspelat. Men underhållningsvärdet på Hovet gick inte att ta miste på. Det var svängdörrar i såväl Djurgårdens som Brynäs försvar, och de nio målen kunde näst intill ha varit de dubbla.

Djurgården var fullständigt överlägsna i den första perioden, och vore det inte för en storspelande Felix Sandström hade matchen kunnat avgöras redan i matchens första 20 minuter. Nu belv det inte så. För trots att både Mikael Ahlén och Linus Johansson lyckades överlista Sandström höll Brynäs sig kvar i matchen via ett mål av skyttekungen Kevin Clark. Noterbart är att Djurgårdens nykomponerade kedja med Ahlén, Johansson och Ridderwall noterade sex poäng redan i den första perioden.

I den andra exploderade målskyttet fullständigt. Redan lite drygt halvvägs in på perioden hade dem mål gjorts. Djurgården fick se mål stjärnbacken Linus Hultström och glödheta Patrik Lundh. Brynäs mål gjordes av Jesper Jensen (som noterade tre poäng under de första två perioderna), Oskar Lindblom och succéjunioren Samuel Asklöf. Asklöfs eleganta styrning gjorde att ställningen inför den tredje perioden var 4-4.

Men i den tredje perioden var det Djurgården som tog kommandot. Man var hetare från första nedsläpp – och när Jesper Jensen satt utvisad kom avgörandet. Linus Johansson pricksköt in det som såg ut att bli segermålet. Hans andra mål i matchen, och den sjunde poängen från trion Johansson, Ridderwall och Ahlén.

Efter målet satte Brynäs in en intensiv press, i jakten på kvitteringen. Ponthus Westerholm bjöd på säsongens miss i SHL när han brände ett totalt öppet mål från ett par meter. Lucas Carlsson hade även han ett kanonläge, men blev då rånad av Mikael Tellqvist i Djurgårdens kasse. Carlsson skulle dock få sin revansch.

Med lite drygt tre minuter kvar av matchen var det nämligen JVM-backen som sköt 5-5, när han med ett stenhårt slagskott prickade krysset bakom Tellqvist. Noterbart är att Jesper Jensen noterade sin fjärde poäng i matchen när han spelade fram Carlsson.

Jensen var dock inte färdig där. Sex (!) sekunder in på förlängningsspelet var det dansken som stod för avgörandet. Fem poäng från succédansken, som nu står på 36 poäng på 40 matcher under säsongen.