• Publicerat 15 februari, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Marcel Müller.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Linköping nöjde sig inte med att bredda truppen med norrmannen Jörgen Karterud. Innan transferfönstret stängde hann general managern Fredrik Emvall även göra klart med tyske landslagsmannen Marcel Müller.
– Tyngd och bredd i truppen är viktigt i ett kommande SM-slutspel, säger Emvall om nyförvärvet.

Säsongen 2012/13 gjorde Marcel Müller åtta mål och 22 poäng på 53 SHL-matcher med Modo. Nu är han tillbaka i svensk hockey efter att ha skrivit på för Linköping resten av säsongen.

28-åringen kommer närmast från tyska Krefeld, där han bland annat varit lagkamrat med Dragan Umicevic. Müller har noterats för 37 poäng (15+22) på 43 matcher och upplevt sin mest produktiva säsong i tyska ligan sedan han återvände till hemlandet 2013.
– Först och främst är Marcel väldigt sugen på att komma hit. Han är en spelare som har en bra skridskoåkning för sin storlek och som spelar ett fysiskt spel blandat med kreativitet. Han känner till svensk hockey sen tidigare då han spelade i Modo för ett par år sedan och har sen dess sett framemot att komma tillbaka till Sverige. Tyngd och bredd i truppen är viktigt i ett kommande SM-slutspel, säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall i ett pressmeddelande.

På meritlistan har Müller tre NHL-matcher med Toronto Maple Leafs samt två VM-turneringar och ett OS med tyska landslaget.

Kontraktet med LHC gäller säsongen ut.

Linköping har upplevt en händelserik deadline-dag, där man skickat i väg Niclas Bergfors till Djurgården, plockat in Jörgen Karterud från Västervik och nu alltså även värvat Marcel Müller från Krefeld.