170215 Rögles Jesper Williamsson jublar med lagkamrater och Karlskrona deppar under en ishockeymatch i SHL mellan Rögle och Karlskrona den 15 februari 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145 …

Tolfte raka förlusten för KHK: ”Det känns piss”

Höstens succélag har det fortsatt riktigt tungt. Nya huvudtränaren Ove Molin fick se sitt Karlskrona bli stundtals utspelade i 1–4-förlusten mot jumbon Rögle. KHK har fortfarande inte vunnit under 2017.
– Jag ska göra mitt bästa för att ta KHK till slutspel, säger Molin till C More.

Elva raka förluster blev för mycket. Den 5 februari beslutade KHK-ledningen att sparka Per Hånberg och ersätta honom med den assisterande tränaren Ove Molin. Hans första match såg ut att bli mot enklast möjliga motstånd borta mot jumbon Rögle.
– En ära att få vara huvudcoach i SHL. Jag ska göra mitt bästa för att ta KHK till slutspel, sade Karlskronas nya huvudtränare inför bortamatchen mot Rögle.

Men någon direkt effekt av tränarbytet såg det inte ut att ha blivit. Det var stillastående spel från Karlskrona och hemmalaget tog snabbt initiativet, trots det 0–0 efter första perioden. I andra perioden kom KHK ut starkt och satte 1–0 genom Joel Kellman efter mindre än en minut. Kort efter målet var det betydligt bättre fart på bortalaget och Rögle fick ingenting gratis.

Men en time out åtta minuter in i perioden förändrade matchbilden helt. Rögle kopplade åter greppet om matchen och kunde enkelt kontrollera den hela vägen till slutsignal. Siffrorna fastställdes till sist till 4–1 och Karlskronas tolfte raka förlust var ett faktum.
– Det känns piss att förlora. Jag tycker vi spelar bra i första perioden, vi har bra energi och får matchen lite dit vi vill. Men efter deras timeout, skulle jag vilja säga, och därifrån och framåt behärskar de matchen mycket bättre än oss, säger en besviken Ove Molin till C More efter matchen.

KHK har fortfarande inte vunnit under kalenderåret 2017 och sjunker som en sten i tabellen. Det som såg så lovande ut i höstas är nu som bortblåst. Trots den långa förlustsviten finns dock en god chans på slutspel och laget ligger alltjämt tia, en poäng mer än Djurgården på elfte plats under slutspelsstrecket.

Roligare däremot var det för Rögle som i och med segern tog sin andra raka seger och sin första trepoängare sedan den 10 december. Det ser dock fortsatt jobbigt ut i tabellen då de har 16 poäng upp till säker mark.
– Vi vårdar pucken mycket bättre idag än vad vi gjort tidigare. Det gäller att fokusera på de sista matcherna som är kvar här och göra bra prestationer, då kommer det att gå vägen, säger Rögles oväntade målsskytt till 2-0-målet Jesper Williamsson, som gjorde sitt första mål på 130 matcher.

Cade Fairchild, Felix Schütz och Daniel Sylwander sköt Rögles övriga mål.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL