SDHL 1

Topplagen Linköping och Djurgården vann tuffa bataljer i SDHL

Efter tio dagars uppehåll för landslagsspel drog SDHL i gång igen på onsdagskvällen med fyra matcher. Topplagen Linköping och Djurgården, tvåa respektive trea i tabellen, tog varsin uddamålsseger i omstarten.

Linköping vann med 3–2 mot AIK hemma i Stångebro Ishall efter att Emma Holmbom skjutit segermålet i powerplay med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden. Madelene Haug Hansen och Jennifer Wakefield blev också målskyttar. I Wakefields fall var det den 33:e fullträffen den här säsongen. Med det toppar hon målligan. Line Bialik Öien satte AIK:s bägge mål.

Djurgården slog å sin sida HV71 med 1–0 efter att Frida Ekdahl skjutit sitt andra mål den här säsongen. Landslagskeepern Lovisa Berndtsson i stockholmarna kasse stoppade 21 skott och höll säsongens sjätte nolla.

I Leksand tog hemmalaget en 3–1-seger i mötet med nästjumbon Sundsvall. Iveta Koka stod för 1+1 medan Jenna Suokko och Kajsa Armborg sköt varsitt mål för leksingarna. Kendra Broad gjorde Sundsvalls tröstmål.

I Enebyberg Ishall tog jumbon SDE Hockey emot Brynäs och höll jämna steg med gästrikelaget. Gästerna vann slutligen med 2–1 efter att Angelica Östlund blivit tvåmålsskytt och avgjort med drygt fyra minuter kvar att spela. SDE:s svarade lagets spelande tränare Maggie Litchfield Medd för.