• Publicerat 16 februari, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Emil Pettersson.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

I början av december kom beskedet att Emil Pettersson lämnade Skellefteå AIK och flyttade söderut till Växjö. I kväll var han tillbaka i Västerbotten för första gången efter klubbytet – och blev målskytt direkt när Växjö vann med 5–4.
– Det fattar väl alla att det blir lite annorlunda när man får göra mål mot Skellefteå i en sådan här match, säger han till C More efter förlängningssegern.

Emil Pettersson lämnade inför säsongen degraderade Modo för spel i Skellefteå. Där blev han inte långvarig. Efter en knackig inledning på säsongen blev det i början av december klart att han skulle tvingas lämna klubben. I stället flyttade han till Växjö Lakers, där han har fått ordentlig fart på karriären.

I kväll återvände han till Skellefteå för första gången efter klubbytet och det dröjde inte länge innan 22-åringen hamnade i fokus. Blott 2.15 in i matchen drämde han in 1–0 med ett direktskott i powerplay efter en framspelning av Cory Murphy.
– Det är som vilket mål som helst, men det fattar väl alla att det blir lite annorlunda när man får göra mål mot Skellefteå i en sådan här match, konstaterade Pettersson efter första perioden som slutade 1–1.

Matchens andra förgrundsfigur var tveklöst poängligaledaren Joakim Lindström. Han kvitterade till 1–1 på en urläcker straff, slog en helt galen felpassning som gav Dennis Everberg fritt fram att sätta 2–1 och tryckte själv in 2–2. Straffmålet var hans 100:e i SHL-karriären.
– Jag lyckades få honom att köpa min fint och det lyckades den här gången. Det var skönt, säger Lindström som även hade assist på Bud Holloways sena 4–4-kvittering i tredje perioden.

 

Skellefteå visade karaktär som gick i kapp i den tredje perioden. Mål av Olli Palola och Liam Reddox hade gett gästerna en 4–2-ledning tidigt i tredje perioden. Henrik Hetta gav hemmapubliken hopp med ett riktigt pangskott som överlistade tidigare Skellefteåkeepern Joacim Eriksson. Holloways kvittering gav en böljande förlängning där Ville Leino blev matchvinnare efter Palolas läckra förarbete.
– En jättebra match av oss, fram tills vi gör vårt 4–2-mål i alla fall, säger Emil Pettersson till C More.
– I tredje perioden är det i princip spel mot ett mål. Vi är inte tillräckligt kaxiga och vågar inte spela vårt spel. Vi släpper in dem i anfallszonen och låter dem få lång anfall.

Han kunde ändå glädjas åt två poäng för smålänningarna och att han fick lämna mötet med sina gamla lagkamrater som vinnare. Det var 15:e matchen i rad som serieledande Växjö lämnade isen med minst en poäng.
– Vi är inne i en bra streak och vill fortsätta att bygga på den, säger Pettersson.