170216 Malmš Redhawks Rhett Rakhshani jublar efter 2-2 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmš Redhawks den 16 februari 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …

Hundraprocentigt Malmö åkte hem med tre poäng: ”Gäller att ta till vara på de man får”

Malmö var hundraprocentiga i numerärt överläge på bortaplan mot HV71. Dessutom nätade man en gång i boxplay och kunde åka hem med tre blytunga poäng i jakten på topp sex.

HV71 tog ledningen redan två minuter passerat av matchen. Det var Pär Arlbrandt som efter en spelvändning nöp till för Magnus Ladulås (gav Jönköping dess stadsprivilegier 1284) och hemstad. Pucken gick in bakom Christopher Nihlstorp i Malmös mål. Nihlstorp gjorde sin andra raka start i Malmös kasse.
— Det var en av mina bättre träffar faktiskt, sa målskytten om sitt mål till C More i den första pausen.

HV71 var riktigt bra i den första perioden och vann skotten med 15-4, men kvitteringen skulle komma från Malmö. Efter drygt åtta minuter vann Nils Andersson pucken i ett boxplay och kunde servera Erik Forssell som inte gjorde något misstag alls och kunde trycka dit pucken bakom HV-målvakten Fredrik Pettersson Wentzel.
Hemmalaget gjorde ytterligare ett mål innan perioden var över när Mattias Tedenby hittade rätt.
— Vi måste upp i skridskoåkningen. De är lite hetare än oss, sa Forssell i pausen.

Andra perioden var jämnare spelmässigt, men det var Malmö som vann den med 0-2 efter att Rhett Rakhshani först kvitterat med drygt halva matchen spelad och sen Ilari Filppula i powerplay kunnat ge Malmö ledningen.
HV71 skulle dock hämta sig från det när man efter fyra minuter av den tredje perioden kunde kvittera genom Kristofer Berglund som drog på ett slagskott från blålinjen och pucken gick in bakom en skymd Nihlstorp.
Efter målet skedde det två situationer som rörde upp känslorna rejält i Kinnarps Arena. Först fick Lawrence Pilut ledas ut efter att ha blivit liggande efter en kampsituation där publiken ville ha utvisning på Malmöspelare. Strax efter fick Malmö ett friläge och HV-backen Andreas Borgman drog på sig en straff, i momentet efter fick han en klubba i ansiktet av Nichlas Hardt och även Borgman fick lämna planen. Hardt åkte ut och Erik Forsell missade straffen.

Men det här var Malmös kväll. Efter tolv minuter satte Noah Welch sitt andra mål för säsongen och när Robin Alvarez satte 3-5 i powerplay efter 17 minuter reste sig delar av hemmapubliken och gick hem. Alvarez fastställde sedan slutresultatet 3-6 i öppen målbur.

Malmö fick två chanser i numerärt överläge under matchen och gjorde mål på samtliga.
— Vi fick inte så många utvisningar med oss och det gäller att ta tillvara på de man får på bortaplan, kommenterade Malmös tränare Peter Andersson efteråt.