Filip Lestan.Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

Han spelade JVM så sent som vid årsskiftet. Men på seniornivå har Filip Lestan haft det svårt att lossna. Nu gör han ett nytt försök i Hockeyettan och Sundsvall.

Filip Lestan spelade JVM för Slovakien vid årsskiftet. Efter turneringen meddelades det att han lämnade sin svenska klubb HV71, där han inte lyckades ta någon plats i klubbens a-lag. Nu har han gjort klart med spel för Sundsvall i Hockeyettan meddelar klubben på sin hemsida.
— Nu är transfermöjligheterna stängda och det känns riktigt bra med laget inför avslutningen av Allettan. Nu ska vi följa upp gårdagens spel, vinst 5-1 mot Huddinge och förbereda oss på bästa möjliga sätt inför framtida kval, säger sportchefen Stefan Lindqvist till hemsidan.

Filip Lestan har under säsongen representerat HV71:s J20-lag och HC Dalen i Hockeyettan, dit han var utlånad. Den storvuxne slovaken gjorde förra säsongen elva framträdanden i SHL för HV71, dock utan att göra några poäng.
Han har spelat två JVM för Slovakien och har på sina sammanlagda tio matcher gjort två mål.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!