• Publicerat 17 februari, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
AUKTIONERAR UT SKYDDEN. Felix Sandströms JVM-skydd ska ge pengar till Alzheimersforskning.Foto: Bildbyrån & Skärmklipp

Hans farmor lider av Alzheimers sjukdom. Nu auktionerar Brynäsmålvakten Felix Sandström ut sin utrustning från JVM för att samla in pengar till forskningkring sjukdomen.
– Det är hemska grejer och därför känns det bra att kunna bidra på något sätt, säger Sandström till hockeysverige.se

I fjol auktionerade dåvarande JVM-målvakten Linus Söderström ut sin utrustning från turneringen till förmån för Barncancerfonden. Det gav Felix Sandström idén att ta ett liknande initiativ med sin utrustning efter årets turnering i Montréal.

Just nu ligger en auktion ute på Tradera där Sandströms skydd finns tillgängliga. Pengarna som auktionen kommer att dra in går emellertid till ett annat ändamål än Söderströms.
– Jag funderade på vad man kunde ge pengarna till, pratade med familjen och kom fram till att jag skulle ge dem till Alzheimer och forskningen kring det, säger Sandström till hockeysverige.se.
– Det finns väldigt många alternativ, men Alzheimer är en sådan grej som försvinner lite i mängden.

Bakom beslutet ligger också det faktum att Felix egen farmor lider av sjukdomen, som angriper minnet då hjärnvävnad gradvis förstörs genom nervceller som dör i onormalt hög takt.
– Det är närminnet som påverkas mest. Saker som hände för länge sedan finns där medan saker som händer nu får det svårare att sitta kvar, berättar Felix Sandström.
– Det är lite tråkigt för det är mycket som försvinner. Det blir värre och värre också och det är det som är jobbigt. Det är värst för henne och farfar, men det drabbar ju alla runt omkring. Det är hemska grejer och därför känns det bra att kunna bidra på något sätt

I skrivande stund ligger högsta budet på 6 100 kronor. Det gläder Sandström.
– Ja, det är kul att se att det verkligen är folk som vill ha dem, säger han.
– Varenda krona räknas, så ju mer som kommer in desto bättre. Oavsett om det är folk som verkligen vill ha skydden eller bara vill bidra till forskningen så är det kul. Jag hoppas givetvis att vi drar in så mycket pengar som möjligt.

Auktionen pågår till och med nästa vecka.
http://www.tradera.com/item/302956/275723582/landslagets-malvakt-felix-sandstroms-anvanda-jvm-utrustning-2017-

Nu skrivs ny historia – se framtidens stjärnor på C More