170217 Karlskronas Filip Cruseman jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Linkšping den 17 februari 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN / Cop 214 …
SHL

Karlskrona vinnare efter tolv raka förluster: ”Grabbarna ska vara oerhört stolta över sin insats”

ANNONS

Tolv raka förluster och tretton raka matcher utan fullpoängare. Den sviten fick äntligen ett stopp på fredagskvällen för Karlskrona. Den tog dessutom slog mot formstarka Linköping som hade sex raka segrar inför kvällens match. KHK vann matchen med 3-1.
– Det var helt perfekt för det här gänget att vinna på det här sättet. Att vi fick kriga ur underläge, vi hade inte så mycket puck, men att vi orkar ha tålamodet i 60 minuter. Grabbarna ska vara oerhört stolta över sin insats ikväll, säger tränaren Ove Molin.

Karlskrona har inte vunnit sedan man slog Rögle efter förlängning 30 december och inte tagit en fullpoängare sedan man slog Djurgården två dagar tidigare. Det handlar om mardrömssviter på tolv respektive tretton matcher.

Men när man mötte formstarka Linköping hemma, ett lag med sex raka segrar och elva segrar på tolv senaste tog man tunga poäng i jakten på en slutspelsplats där man nu är tre poäng före Djurgården som är närmast under strecket.

Filip Cruseman sköt matchens första mål i inledningsperioden. Landslagsspelaren Alexander Bergström stod för 2-0-målet halvvägs in på tredje perioden och satte även trean i tom kasse.
– Det var helt perfekt för det här gänget att vinna på det här sättet. Att vi fick kriga ur underläge, vi hade inte så mycket puck, men att vi orkar ha tålamodet i 60 minuter. Grabbarna ska vara oerhört stolta över sin insats ikväll, säger tränaren Ove Molin.

Johan Holmqvists nolla spräcktes med bara sex sekunder kvar. Holmqvists storspelade annars i KHK-målet matchen igenom och stoppade 31 skott. Karlskrona sköt bara tretton mot LHC-målet.
– Han var fantastisk. Han inger förtroende till backarna och de vet att de kan släppa skott och att han tar dem. Han var oerhört bra, säger Molin.

LHC-tränaren Dan Tangnes var inte riktigt nöjd med sitt lags insats. Förståeligt nog.
– Vi kommer inte upp i nivå som vi ska göra. Det saknas några få procent och större är inte skillnaden är det inte i den här branschen. Attackerar man inte situationerna tillräckligt mycket så blir det så här. Men det är en bra läxa för oss att ta med oss, framförallt till matchen imorgon, säger han.

Lagen möts nämligen imorgon igen i Linköping.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch