170222 HV71:s PŠr Arlbrandt jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Fršlunda den 22 februari 2017 i Jšnkšping. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …

HV71 fick äntligen jubla – men Frölunda var nöjdast: ”Vi är tillbaka”

HV71 och Frölunda bjöd ikväll på en försmak av vad som komma skall när de genomförde en mycket underhållande match i Kinnarps Arena under onsdagskvällen. HV71 vann med 2-1 i en batalj som höll slutspelskaraktär. Det var HV71:s första poäng mot Göteborgarna den här säsongen.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE)
De två första perioderna blev mållösa, men knappast händelselösa. Bägge lagen skapade chanser i den högintensiva matchen som hade klar slutspelskaraktär. Bland annat hade Oscar Sundh en jättemöjlighet i den andra perioden när han spelades fram av Ted Brithén i ett två mot ett-läge. Men Frölundas målvakt Johan Gustafsson räddade fint.
HV71 har haft det bekymmersamt i powerplay under säsongen. Inte heller i denna matchen fick de utdelning i spelformen, något som väckte frustration hos bland andra matchspeakern som i den andra perioden utbrast ”för helvete” när hemmalaget tappade ut pucken ur anfallszon i numerärt överläge. Han hade glömt att stänga av micken, något som väckte munterhet hos den nästan fullsatta salongen.

Målen skulle dock komma och det var HV71 som gjorde det första genom Pär Arlbrandt efter knappt två minuter spelade av den tredje perioden. Ted Brihén vann tekningen, spelade bak den till Arlbrandt som klämde till och Johan Gustafsson fick se pucken gå förbi honom.
Frölunda plockade ut målvakten i jakten på kvittering och med blott 36 sekunder kvar av ordinarie tid fick Casey Wellmann, helt omarkerad, pucken framför HV71:s målvakt Linus Söderström och då gjorde inte den formstarke amerikanen något misstag.

I förlängningen dröjde det sen bara 20 sekunder innan hemmalagets Simon Önerud kunde sätta dit pucken och ta två poäng till Jönköping. De poängen var de första HV71 tog mot Frölunda den här säsongen.
Trots förlusten var Frölundas assisterande tränare Pär Johansson nöjd med prestationen.
— För oss var det et steg framåt, sa ha efteråt på presskonferensen och fortsatte.
— Vi har inte spelat riktigt som vi vill de senaste matcherna. Idag kom vi i bra fart i alla tre perioderna.
Johan Lindbom var mindre nöjd med sitt lags tredjeperiod.
— Vi blev passiva och Frölunda kom lite hårdare på oss. Vi klarade inte av att hantera det.

Hockeysverige fick en pratstund med Frölundas Pär Johansson efter matchen angående lagets lite mindre goda form på sistone.
— Vi la ner ett enormt arbete i januari och tränade något fruktansvärt hårt. Vi visste att det skulle bli en dipp. Sen laddade vi om för CHL-finalen och när vi vann den fick vi en boost i det samtidigt som det släppte lite i kropparna.

Johansson berättar att han märker att laget är på uppåtgående efter den hårda träningsperioden.
— Vi har inte spelat på topp i någon av matcherna efter CHL-finalen och prestationen har inte varit jättebra. Men idag känner jag att vi är tillbaka. Vi åker med pucken, vi vågar göra saker och spelar lite mera Frölundahockey igen.