170223 BrynŠs Linus …lund jublar efter att ha gjort 1-0 fšr BrynŠs under ishockeymatchen i SHL mellan BrynŠs och Ršgle den 23 februari 2017 i GŠvle. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106 …

Brynäs vann formmötet: ”Vi åker och väntar på vad de andra ska göra”

Brynäs och Rögle var inför kvällen två av seriens formstarkaste lag. I formmötet var det Brynäs som drog det längsta strået när man kunde vinna med 4-1. Det var ett matchstraff i den andra perioden som kom att avgöra.

Brynäs har haft bra utdelning på sina juniorer som de plockat upp under säsongen och som har visat framfötterna. En av dessa heter Linus Ölund och han gav sitt lag ledningen efter åtta minuter när han vann en puck vid sargen, trampade runt kassen satte upp pucken i nättaket bakom Anders Lindbäck.
— Jag fick mycket yta och Ikonen (Juuso) backade av på ett bra sätt och drog med sig deras spelare, kommenterade målskytten i pausintervjun med C More.
Ölund hade också ett friläge i den första perioden som inte resulterade.
— Det flyter på bra nu och då funkar det oftast bäst, fortsatte han apropå sin fina form.

Rögles tränare Anders Eldebrink var inte nöjd med sitt lags förstaperiod.
— Vi åker och väntar på vad de andra ska göra, sa han inför den andra.
Rögle såg lite hetare ut inledningsvis i den andra perioden och man fick också med sig en mycket tveksam utvisning där man kunde göra mål i efterföljande powerplay genom Ludvig Rensfeldt som slog in en retur på ett skott från Cade Fairchild som inte gick igenom Brynäsförsvaret. Utvisningen var omdiskuterad då Brynäsbacken Elias Fälth visades ut för hög klubba när reprisbilderna visade att det var en lagkamrats klubba som träffade Daniel Sylwander i ansiktet.

Där och då kände Rögle som det hetare laget, men strax efter kvitteringsmålet åkte David Åslin på ett matchstraff efter en tackling på Lukas Kilström. På den efterföljande femminutersutvisningen gjorde hemmalaget två mål Kevin Clark och Oskar Lindblom.
Linus Ölund ökade sedan på till 4-1 i mitten av den tredje perioden och efter det hämtade sig inte Rögle.