Gasper Kroselj.
Timrå IK

AIK:s tidiga målexplosion fällde avgörandet – höll undan mot Timrå

Fyra mål inom loppet av 3.49 i den första perioden blev avgörande. AIK:s tidiga utdelning i mötet med Timrå i Slutspelsserien lade grunden för kvällens 4–3-seger på Hovet.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det bjöds på något av en målexplosion i mitten av den första perioden när Timrå gästade AIK i den första omgången av Slutspelsserien. Från det att Daniel Olsson Trkulja satte 1–0 för AIK i powerplay till det att Jonas Almtorp fixade 4–1 för hemmalaget tog det bara 3.49. Och det var AIK:s Michael Lindqvist som stod i centrum. Lagets interna poängkung under grundserien spelade fram till Olsson Trkuljas 1–0 och fixade själv både 2–1 och 3–1. Det andra målet kom efter ett direktskott i numerärt överläge som den oskymde målvakten Adam Ohre kom fel på.

Mitt i målkalabaliken fick även Timrås norske forward Andreas Stene matchstraff efter att ha sparkat bort skridskorna på AIK-kaptenen Christian Sandberg.

Timrå hade emellertid en växel till. Inte minst tack vare jättelöftet Elias Pettersson. Det var han som snodde pucken av en AIK-back och spelade fram Jens Lööke till 1–1 och sedan även hittade fram till backen Marcus Hardegård när han sköt 2–4 i powerplay i den andra perioden. Pettersson sköt dessutom liv i matchen i tredje perioden med sin 3–4-reducering, ett riktigt vackert dribblingsnummer där han fintade bort målvakten Gasper Kroselj så det stod härliga till.

Timrå hade bud på en kvittering när man fick ett par sena powerplay, men lyckades inte överlista Kroselj fler gånger. AIK höll undan för en 4–3-seger och tar rygg på Västervik i toppen av Slutspelsserien.