Brynäs IF.
SHL

Brynäs grejade kvartsfinalplatsen – men KHK är utanför slutspelet

ANNONS

Brynäs är klara för kvartsfinal. Kvällens 5-2-seger mot Karlskrona i Gavlerinken Arena gör att en plats bland de sex främsta är säkrad, trots att det återstår en omgång.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

När det såg som ljusast ut under vintern trodde man knappast att det skulle dröja till omgång 51 innan Brynäs säkrade en plats i kvartsfinalen. Men så blev det. När man i kväll besegrade Karlskrona slog man in spiken i kvartsfinalkistan.

Det var annars Karlskrona som tog ledningen i den första perioden, där David Printz (!) slängde ned en puck från blå som letade sig in bakom David Rautio. Det var den defensive backens första fullträff för säsongen.

Brynäs vände snabbt på det hela. Jacob Blomqvist pricksköt in 1-1, Pathrik Westerholm bjöd på en delikatess när han sköt 2-1 i första krysset, och 3-1 kom när Oskar Lindblom pillade in en puck från nära håll.

Den andra perioden var hemmalagets rakt igenom, och det var också Brynäs som fick utdelning. Oskar Lindblom spelade fram Juuso Ikonen, som med ett handledsskott fick pucken förbi Johan Holmqvist i Karlskronas kasse.

I slutakten fick KHK visst häng när man återigen slängde ned en puck från blålinjen, mest på chans. Framför kassen fanns Emil Larsson, och via nacken styrde trotjänaren in 4-2-målet.

Men om det fanns någon dramatik försvann den snabbt. Bara drygt två minuter efter 4-2-reduceringen slog skyttekungen Kevin Clark till med mål nummer 23 för säsongen. Därmed toppar han skytteligan i ensamt majestät inför slutomgången, ett mål för kedjekamraten Oskar Lindblom. Lindblom var annars matchens stora profil, med tre poäng.

Brynäs kan inte bli topp-fyra, men såväl femma som sexa. Rent matematiskt kan fortfarande sjuan Färjestad gå förbi, men då ska man ta in tre poäng och 19 mål under slutomgången.Karlskrona är i och med förlusten under slutspelsstrecket, eftersom Djurgården vann sin match. Man har två poäng upp till Luleå och tre upp till Djurgården inför seriens 60 sista minuter. Luleå möter Rögle i slutomgången, Djurgården har Skellefteå, och KHK avslutar hemma mot Örebro.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch