161209 Moras Alex Aleardi jublar efter mŒl 1-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Vita HŠsten och Mora den 9 december 2016 i Norrkšping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRN / Cop 111 …
Nyheter

Mora en seger från drömkval mot Leksand

Rögle-seger och Leksandsförlust i SHL:s näst sista omgång innebar att Leksand blir jumbo i SHL och kommer möta segrarna från den allsvenska finalen. Där är Mora nu bara en seger från vinst efter 7-3 mot Karlskoga i den andra finalmatchen.
– Vi gör en kanoninsats idag. Vi kommer ut stenhårt, sätter press på deras backar och har bra fart rakt igenom, säger Emil Bejmo.

Mora är bara en seger från att få spela ett drömkval mot Leksand. Man har 2-0 i matcher i den hockeyallsvenska finalen mot Karlskoga efter att ha följt upp den starka bortasegern med seger i sin första hemmamatch med 7-3.

Mora såg ut att segla ifrån och vinna enkelt på tisdagskvällen. Matt Bailey sköt 5-1 i numerärt underläge redan i sjätte minuten av andra perioden och såg ut att köra över Mora.
Men två mål på 14 sekunder i andra delen av andra perioden av Carl Persson och Victor Berglind skapade viss nerv inför tredje perioden.
– Vi kommer ut alldeles för dåligt, men vi vänder på det. Nu börjar de slänga puckar och det måste vi försöka utnyttja, sade Victor Berglund till C More efter andra perioden.

Men den tredje perioden blev lite av en transportsträcka. Mora bevakade sin ledning effektivt och gav inte Karlskoga några öppningar eller chanser. Istället skickade Emil Bejmo in 6-3 i tom kasse med två och en halv minut kvar och i slutminuten gjorde Viktor Amnér 7-3 i spel fem mot tre.
– Vi gör en kanoninsats idag. Vi kommer ut stenhårt, sätter press på deras backar och har bra fart rakt igenom, säger Bejmo.

Match nummer tre i matchserien, på torsdag, spelas även den i Mora.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL