170318 HV71:s David Ullstršm jublar efter 2-1 under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och FŠrjestad den 18 mars 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …
SHL

HV71 tog kommandot efter mardrömsstarten: ”Gäller att skaka av sig motgångarna”

ANNONS

Rond 1 i kvartsfinalserien mellan HV71 och Färjestad bjöd på tät och dramatisk slutspelshockey. När hela Kinnarps Arena väntade på förlängning avgjorde hemvändaren David Ullström tillställningen – som till slut slutade 3-1.
— Skönt att få en bra start på den här matchserien, pustade HV71:s Oscar Sundh ut efter matchen när hockeysverige.se fick en pratstund med honom.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE)
Det var en mäktig slutspelsstämning i Kinnarps Arena under lördagseftermiddagen där publiken gjorde sitt allra bästa för att mana på sitt hemmalag. Det var också HV71 som började bäst och hade kommandot under matchens första minut. Sen skulle hemmamålvakten Linus Söderström med klubban ta emot en puck som studsade från sargen bakom hans mål. Det bar sig inte bättre än att han missbedömde det hela och Färjestads Marcus Nilsson var inte sen att utnyttja det.
— Klart att det var en olycklig start vi fick där med ett olyckligt mål. Men under säsong och slutspel gäller det att skaka av sig motgångarna och det tycker jag vi gjorde bra, berättar HV71:s Oscar Sundh som befann sig på isen vid baklängesmålet.
HV71 skulle dock komma tillbaka med 1:33 kvar av öppningsperioden kom Mattias Tedenby och Filip Sandberg två mot en. Tedenby släppte pucken till Sandberg som nöp till och kvitteringen var ett faktum.

Matchen var intensiv och bjöd på rejäl slutspelshockey. Tufft, tätt, smågrinigt och två målvakter i Lars Haugen och Linus Söderström som kom upp stort för sina respektive lag. Färjestad bytte alltså målvakt från åttondelsfinalspelet mot Djurgården där Stefan Steen vaktade kassen. HV71 verkar ha gjort sitt val till slutspelet i unge Söderström.
Hemmalaget var det klart bättre laget i den andra perioden och där borde de nog ha gjort något mål.
Matchen stod och vägde i den tredje perioden och de allra flesta väntade på förlängningsspel. Då fick David Ullström en passning från Lawrence Pilut bakom Färjestads förlängda mållinje. Ullström drog tillbaka pucken och skickade in den bakom Haugen från dålig vinkel.
Färjestad plockade ut målvakten i kvitteringsjakt och då kunde Simon Önerud fastställa slutresultatet till 3-1.

En av HV71:s bättre spelare under matchen var Oscar Sundh som var nära målkänning ett par gånger.
— Det kändes ganska tufft och tajt där ute med chanser åt båda håll. Det var en rolig match att spela och jag hoppas den var kul att titta på också, summerade han matchen innan han gick in på sin egen form, som egentligen varit god hela säsongen.
— Det har känts bra. i princip hela säsongen tycker jag, särskilt den andra halvan. Nu har vi fått bra förutsättningar och fått ladda inför denna matchen.

Oscar Sundh berättar för Hockeysverige att han är ganska nöjd med sitt lags prestation i den första kvartsfinalen, men att de nog bör släppa till färre lägen i fortsättningen.
— De får lite för mycket chanser. Men tränarna kommer säkert analysera det där och kolla video och ge oss feedback. Men det kommer bli en ny tuff och tät match på måndag.
Du ska inte hem nu och analysera matchen på video så här en lördagskväll?
— (skratt) Nej, ikväll kopplar jag bort det. Så det blir lugnt.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL