Emil Pettersson jublar.Foto: Bildbyrån

Malmö skrällvann i Växjö häromdagen, och såg ut att gå mot en ny skalp idag mot serievinnarna. Men det var smålänningarna som tog segern – efter ett märkligt bortdömt Malmömål
– Han pekar på mål, säger Malmös tränare Peter Andersson.

Det blev ännu ett jättedrama i serien mellan Malmö och Växjö. Efter skrällen i fredags gick Malmö mot en ny seger idag, sedan Rhett Rakhshani och Andreas Thuresson överlistat en comebackande Joacim Eriksson i gästernas målbur.

Men ett olyckligt felskär från Noah Welch gav Emil Pettersson chansen att reducera till 2-1,  och i slutminuten av den andra perioden var det Erik Josefsson som kvitterade efter ännu ett olyckligt ingripande från Welch.

2-2 stod sig matchen ut, och matchen gick till förlängning. Där tog det bara nio sekunder innan pucken låg i mål. Joacim Eriksson stod för en jättetavla och Malmö petade in det som såg ut att bli avgörandet. Men målet blåstes, av någon anledning, bort. Detta trots att domaren tydligt pekade för mål.
– Han blåser för mål och pekar på mål. Han blåser en gång och så pekar han på mål, sade en upprörd Malmötränare i C More.
– Det är bara att vänja sig vid att man inte får någon förklaring, för det får man aldrig, fortsatte Peter Andersson.

I stället åkte Malmö på en puck out-utvisning, och Växjö kunde avgöra. Emil Pettersson sköt sitt andra mål för kvällen. I ren ilska mot det bortdömda målet kastades det in mängder med föremål på isen från hemmapubliken.
– Fruktansvärt skönt. Det var perioder där vi var riktigt tillbakatryckta. Vid 0-2 ser det inte jätteljust ut, men det är starkt att komma tillbaka, sade matchvinnaren Pettersson.

Serien går vidare med spel i Växjö på tisdag,