Sidney Crosby är tillbaka på tronen.Foto: All Over Press

Sidney Crosby visar att han fortfarande är den som regerar i NHL. I kväll tog han över ledningen i såväl skytteligan som poängligan – efter att ha stått för ett hattrick.

Sidney Crosby hade en skaplig kväll när hans Pittsburgh besegrade Florida med 4-0 på söndagskvällen. Penguins nummer 87 var fullständigt dominant, och sänkte nästan på egen hand Florida.

Efter Patric Hörnqvists 1-0-mål i den första perioden var det bara Crosby som fick utdelning under resten av matchen. På ett par minuter i den andra perioden sköt han 2-0 och 3-0, och i den tredje fullbordade han karriärens tionde hattrick. I och med de tre fullträffarna i kväll toppar han nu på egen hand skytteligan i NHL med sina 40 fullträffar. Han är tre mål före Bostons Brad Marchand.

Och jodå, han tog över poängligaledningen också. Superstjärnan står på fenomenala 40+40 på bara 65 matcher, och toppar i kraft av fler mål än Connor McDavid. De två affischnamnen har båda samlat ihop 80 poäng under säsongen. Det här är andra gången i karriären Sidney Crosby når 40 mål under en säsong. I och med kvällens hattrick har han dessutom bara 30 tremålsmatcher kvar innan han når upp till Mario Lemieux’s notering i Pittsburghtröjan…

Det blir med andra ord en riktigt spännande jakt på Art Ross Trophy – ända in i det sista.