Carl BerglundFoto: Bildbyrån

Allt höll på att rinna Karlskoga ur händerna. Man hade en ganska klar 2-0-ledning med 37 sekunder kvar mot AIK – men tappade ledningen och tvingades spela förlängning där man brände en hel del chanser innan Carl Berglund till slut avgjorde efter 27 minuters förlängning.
– Jag tänkte att jag skjuter bara. Man är ju inte en målskytt direkt. Men det är en otrolig känsla. Man vibrerar nästan, säger Carl Berglund.

Karlskoga såg länge ut att gå mot segern ganska bekvämt i den tredje och direkt avgörande kvalmatchen mot AIK på hemmaplan.
Man hade 2-0 när sista minuten tickade igång, men ett maxflyt från AIK:s del innebar att man både kunde reducera och kvittera och ordna fram ett sudden-drama.

Jonas Almtorp reducerade till 1-2 med 37 sekunder kvar när han vallade in pucken från bakom förlängda mållinjen via målvakten Emil Kruse, och med sju sekunder kvar kvitterade Mads Larsen med ett backskott som letade sig in via en Karlskoga-spelare.
– Vi hade inte så mycket att förlora utan det var bara att köra. Vi satsade framåt och fick en utvisning med oss, så det gav oss ju första målet även om vi inte fick mål i det powerplayet. Men vi fick bra tryck i alla fall. Sen var det ju skönt att få sista målet också, sade AIK-tränaren Roger Melin till C More om upphämtningen.

Karlskoga skapade en hel del chanser under förlängningen sedan. Man brände ett par numerära överlägen och flera jättechanser innan man sju minuter in på den andra förlängningsperioden lyckades få in segermålet som skickar klubben till Ängelholm på torsdag för att inleda direktkvalet mot Rögle.

I en spelvändning hittade Simon Mattsson Daniel Wessner som spelade ut till Carl Berglund som sköt – och prickade rätt bakom Gasper Kroselj.
– Jag tänkte att jag skjuter bara. Man är ju inte en målskytt direkt. Men det är en otrolig känsla. Man vibrerar nästan. Hör på stämningen. Det är helt otroligt, och nu blir det lite mer också, säger Berglund till C More.

– Vi ska göra vad vi kan för att ställa till det lite mer, säger han om det kommande direktkvalet.