Martin ThörnbergFoto: Bildbyrån

HV71 kopplade ett hårt grepp om Färjestad när vann med 3-1 på bortaplan i den andra kvartsfinalen. Martin Thörnberg sköt två av målen, men passade på att hylla lagets defensiv.
– Defensiven har varit grunden hela året. Vi litar på det vi gör framför Linus och PW i målet och det bäddar för en bra offensiv också.

Det är kraftig uppförsbacke för Färjestad i kvartsfinalserien mot HV71. 1-3 i första matchen i Jönköping följdes upp av 1-3 i den första av hemmamatcherna.
Martin Thörnberg sköt både 1-0 och 3-1 i matchen och var den offensiva tungan på vågen.

Det första målet tryckte han in på distansskott med en lätt styrning via en FBK-back i första perioden. Det andra styrde han in i numerärt överläge efter skott från Dylan Reese sju minuter in på tredje perioden.
Efter bara två insläppta mål – och framförallt en match där Färjestad hade svårt att skapa chanser ikväll – valde Thörnberg att hylla lagets defensiv.
– Defensiven har varit grunden hela året. Vi litar på det vi gör framför Linus och PW i målet och det bäddar för en bra offensiv också, säger Thörnberg till C More.

Han tyckte också att laget spelade upp sig en hel del jämfört med förra matchen.
– Vi hade ju inte spelat på en vecka, så det klart det är lite segstartat. Men vi växte idag och visade vilken standard vi kan ha.

 

Hjälte för HV71 senast – nu fördes han till sjukhus efter otäck smäll