Robin Jensen, här i Djurgårdströja. Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

Först var det Arvid Ljung, nu ser det ut som att nästa målvakt tar steget upp från Hockeyettan till Allsvenskan. Enligt BLT är nämligen Robin Jensen, som den gångna säsongen varit utlånad till Kallinge/Ronneby, på väg till IK Pantern.

Stockholmaren Robin Jensen har tillhört Djurgården ända sedan 2011/2012 och har starka meriter med två SM-guld med J-20, ett SM-guld med U16 och statistiskt bästa målvakt både i J-18 Allsvenskan och J-20 SuperElit.

Trots sina meriter har han inte riktigt fått chansen på seniornivå, han har varit utlånade till både Södertälje och Almtuna utan att få speltid, men efter en stark säsong i Hockeyettan med Kallinge/Ronneby ser han nu ut att få chansen högre upp i seriesystemet.
— Jag förstår att han kommer vilja ta det steget och jag räknar med att han kommer spela på en högre nivå nästa säsong. Vi har skickat flera duktiga målvakter till Allsvenskan de senaste åren och ser man till Robins talang så har han möjlighet att ta sig mycket längre än så, säger KRIF:s sportchef Mikael Johansson till 24blekinge.se