HOCKEYLIVET LER IGEN. Efter en tung säsong har Axel Holmström gjort fem poäng på tre matcher i slutspelet.
Skellefteå AIK

Pånyttfödd Holmström gav Skellefteå kommandot

ANNONS

Säsongen har till stor del handlat om skador, men lagom till slutspelet har Axel Holmström visat att han är pånyttfödd. Efter tre poäng i kvartsfinal två levererade han två nya mål när Skellefteå besegrade Frölunda med 3–2 i match tre.

Axel Holmström har haft en tuff säsong. Han missade inledningen av säsongen på grund av den korsbandsskada han drabbades av i slutspelet i fjolårets semifinalserie mot Växjö. Han hann inte mycket mer ön att komma tillbaka innan han skadade knäet igen och blev borta ett par veckor ytterligare.

Det blev bara ett mål och en assist på 16 matcher under en rumphuggen grundserie för 20-åringen från Arvidsjaur, men säsongen ser inte ut att bli förlorad för det. I slutspelet har Holmström nämligen visat samma sensationella form som 2015 när han överraskande vann slutspelets poängliga som 18-åring.

Efter 1+2 i kvartsfinal två i Skellefteå visade Holmström återigen sitt lag vägen till seger. Tisdagens drabbning i Scandinavium slutade med en 3–2-seger för västerbottningarna efter att ynglingen skjutit de två första målen.
– Det är (Andreas) Wingerlis och ”Sebbes” (Ohlsson) mål. De jobbar fast pucken i forechecken och jag behöver bara hålla klubban i isen, säger han till C More om 1–0-målet som kom efter Wingerlis förarbete.

Vid 2–1-målet i den andra perioden högg Holmström på en lös puck framför kassen. Det följdes av Jimmie Ericssons matchvinnande 3–1-mål. Casey Wellman reducerade med ett rappt skott i den tredje perioden, men Skellefteås målvakt Joni Ortio visade fin form och hindrade Frölunda från att komma ikapp.
– Det kändes okej, men under 60 minuter gjorde vi ett fantastiskt jobb defensivt. Vi hade några svackor här och där, men det händer under en hockeymatch, säger Ortio som var väldigt nöjd med att ha knipit en match i Göteborg.
– Det är stort. Det är visserligen bara 2–1 i matcher, men när vi klev in i den här serien visste vi att vi var tvungna att vinna minst en match här nere. Det är fortfarande mycket jobb som återstår och vi måste leverera där hemma också.

Frölunda, som även fick mål från Jacob Larsson, slarvade en hel del och fick inte den jämna insats från sitt lag som tränare Roger Rönnberg hade hoppats på.
– Vi spelar för ofta pucken till Skellefteå. Vi hjälper dem att göra deras tre mål. Det är det första jag har på näthinnan så här efter matchen, lyder hans analys.

2–1 i matcher till Skellefteå och ny match i Västerbotten på torsdag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL