Alexander Ytterell, här i samspråk med Almen Bibic.
SHL

SHL-backen har ryktats vara på väg bort – nu bekräftar han husköp

ANNONS

Han har stått för en stark rookiesäsong i SHL och har gjort tolv poäng från sin backplats. Det har ryktas ett tag att Leksands Alexander Ytterell skulle vara på gång till HV71. Nu bekräftar backen själv i en intervju med Vetlanda-Posten att han köpt hus i Jönköping.

Alexander Ytterell, med Boro/Vetlanda som moderklubb, hade inför säsongen endast gjort två SHL-matcher för Södertälje SK som junior säsongen 2010/2011. Sedan dess har han spelat i Hockeyallsvenskan med Södertälje, i danska ligan och återigen Hockeyallsvenskan med Karlskoga och Leksand. I år har han stått för en stark debutsäsong i SHL och ryktena om att 25-åringen ska spela för HV71 nästa säsong har pågått ett tag.
— När det gäller kontrakt med nya spelare och förlängningar med befintlig trupp inför nästa säsong så brukar vi generellt aldrig kommentera några uppgifter innan vi har något klart, sa HV71:s sportchef Johan Hult till Vetlanda-Posten i januari när ryktena började ta fart i januari.

Ytterells och Leksands säsong är inte slut än och innan kvalet mot Mora är över lär vi inte få svar om Ytterells klubbtillhörighet nästa säsong. Men i en intervju med Vetlanda-Posten bekräftar han Sportbladets uppgifter på att han köpt hus i Jönköping. Men han förnekar att något skulle vara klart med klubben.
— Alla ska ha någonstans att bo och så mycket har vi fixat nu. Vi måste ha någonstans att ha som utgångspunkt och någonstans där vi har våra rötter. Jönköping ligger väldigt bra med både nära hem till min sambos familj och till min familj. Därför köpte vi hus där och vill inte flytta runt hela sommaren som vi har gjort tidigare år, berättar han.
Du ser det som en fast punkt för familjen? frågar tidningen.
– Ja, oavsett var man spelar om det blir utomlands eller någon annanstans så är det alltid gött att ha en punkt där man kan ha sina grejer och kalla för sitt hem i stället för att ha fem olika hem på en sommar.

Det återstår alltså att se vart backen spelar nästa säsong. Just nu fokuserar han enbart på kvalet mellan Leksand och Mora.
— Just nu ligger allt mitt fokus bara på de här sju matcherna mot Mora. Det är det som jag tänker på nu, säger han.
— Vi vet ju lite vad det handlar om eftersom att vi har varit i den här sitsen innan. Vi vet att det inte är någon lätt uppgift. Förra året var vi utspelat i fyra matcher men lyckades ändå vinna fyra. Det gäller att man hela tiden tar en match i taget och inte får panik om det inte går som man vill, berättar han om hur tankarna går.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch