Simon Ryfors.

Vilken målexplosion – sju minuters lycka räddade Rögle

Det var nervöst och skakigt i två perioder. Men i den tredje lossnade allt. På sju minuter sköt Rögle fyra mål och knep den första kvalmatchen mot Bik Karlskoga.
– Vi visar karaktär idag, säger Röglestjärnan Ludvig Rensfeldt till C More.

5:41 1-0 Karlskoga, Victor Ejdsell. 8:10 2-0 Karlskoga, Victor Ejdsell. Det var den hockeyallsvenska uppstickaren som satte tonen när Direktkvalet mot Rögle inleddes i kväll. Det var ett nervöst och stundtals krampaktigt Rögle som kom ut till hemmamatchen.
– Jag tycker absolut att vi kommer ut som det bättre laget och ger allt. Vi tappar lite efter 2-0-målet, men vi rycker upp oss mot slutet av perioden, sade tvåmålsskytten Ejdsell i C More.

Rögle hade svårt att skapa det stora trycket mot en stabilt spelande Emil Kruse i gästernas kasse, och 2-0 stod sig även den andra perioden ut. Karlskoga var på väg mot en skräll direkt.
– Vi är inte inte heta nog runt kasse. Det känns som att han (Kruse) ser varenda skott, summerade Ludvig Rensfeldt efter två perioder.

Passande nog var det Rensfeldt själv som inledde det som skulle bli en jättevändning från Rögle i slutperioden. Redan efter 39 sekunder var det han som satte 2-1-reduceringen. 2-2 kom från Edwin Hedberg, drygt tre minuter in på perioden. Knappa minuten senare var vändningen fullbordad, när Felix Schütz överlistade Kruse. Tre mål på tre minuter och 25 sekunder gav Rögle en plötslig och oväntad ledning.

Bara några minuter senae kom också 4-2 från Simon Ryfors. Karlskoga hade ett par chanser att reducera, men i stället för 4-3 kom 5-2 i tom kasse från Almen Bibic. Därmed leder Rögle direktkvalet med 1-0 i matcher.
– Vi visar karaktär idag. De två första perioderna är inte där vi vill vara, men i tredje får vi ett tidigt mål och sen rycks vi med av fansen också, sade Rensfeldt.
– Jätteviktigt, så vi behåller hemmafördelen.