170327 Malmš Redhawks Robin Alvarez och Rhett Rakhshani jublar efter 2-1 under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Malmš Redhawks och VŠxjš den 27 mars 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
Växjö Lakers HC

Skrällen fullbordad – Malmö klara för semifinal: ”Jag väntade bara på att få en chans”

ANNONS

Malmö är klara för sin första SM-semifinal på 16 år efter att ha slagit ut ligasegrarna Växjö i kvartsfinalen med 4-2 i matcher. Den sjätte kvartsfinalen vann man hemma med 2-1 där Växjös tidigare guldhjälte Rhett Rakhshani avgjorde.
– Jag väntade bara på att få en chans, och till slut fick jag en, säger Rhett Rakhshani.

2001 var senast Malmö var i SM-semifinal. Nu är man där igen efter att ha lyckats slå ut ligasegrarna Växjö i kvartsfinalen med 4-2 i matcher.
Man vann hemmamatchen ikväll med 2-1 efter en stormatch av Robin Álvarez och ett segermål från Rhett Rakhshani, som var guldhjälte för just Växjö för två år sedan.

Rakhshani slog till med sitt femte slutspelsmål när han prickade rätt på en studspuck framför Joacim Eriksson nio minuter in på tredje perioden. Ett mål där det var Álvarez som stod för förarbetet, precis som han gjorde när Noah Welch – via Nick Bailen – prickade in matchens första mål i första perioden.
– Det är så tajt där ute. Momentumet skiftar och det var likadant i dag också. Jag väntade bara på att få en chans, och till slut fick jag en, säger Rhett Rakhshani till C More och hyllade förstås den mäktiga stämningen i Malmö Arena.
– Ibland vill man bara suga i sig de här tillfällena. Ikväll är en sådan kväll.

Matchserien har varit stenhård. Tre av de sex matcherna avgjordes i förlängning, två andra slutade med uddamålsseger innan förlängning.
– Jag är grymt besviken. Vi är inte riktigt där vi vill vara när första matchen startar. Sen hittar vi det väl allt efter som, men vi är inte tillräckligt bra. Malmö är ett bättre lag, säger Växjötränaren Sam Hallam.

– Förra matchen var väl den enda som vanns med fler än ett mål, och det säger väl en del om hur jämnt det varit, säger han vidare innan beskriver känslan runt gruppen han jobbat med under säsongen:

– Vi har ju haft en lite annorlunda trupp i år, en lite yngre trupp som varit fantastisk att jobba med och det kommer så klart bli väldigt tungt att gå ut i omklädningsrummet nu och se besvikelsen i deras ögon och veta att man inte kunde göra mer för att de skulle få vara glada.

Eftersom Malmö är det lägst rankade laget av slutspelslagen och HV71 numera är topprankat så är det redan nu klart att det blir HV71 som står för motståndet för Malmö, som därmed får gå från att slå ut ettan till att ta sig an ligatvåan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch