• Publicerat 2 april, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Fredrik Karlström.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Underläge med 0–2 efter första perioden – och 3–4 i tredje perioden. Trots det lyckades AIK besegra HV71 och ta J20-bronset. Segermålet till 5–4 kom blott 30 sekunder före slutsignalen.

NYKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
HV71 hämtade sig snabbt efter den tunga semifinalförlusten mot Modo på lördagen. Redan efter 42 sekunder in i J20-bronsmatchen mot AIK tryckte William Romfors in 1–0 efter ett mönsteranfall där Isac Brännström och Ian Örnskog stod för assisten.

I en förstaperiod där HV vann skotten med 16–6 hann det även bli 2–0 efter att Örnskog kommit in från högerkanten och prickskjutit sitt andra slutspelsmål med ett välriktat handledsskott bakom Emil Zetterquist i AIK-målet.

Andra perioden blev i princip spegelvänd. AIK, som inte hade mycket att hämta i öppningsakten, kom ut med en helt annan frenesi och slog tillbaka med full kraft. Valdemar Ahlberg reducerade redan efter två minuter och efter drygt fyra spelade minuter hade kaptenen Sebastian Cederbrant kvitterat. Av bara farten ordnade Felix Dahlgren 3–2 i powerplay och vändningen var fullbordad. En första gång.

I tredje perioden svängde pendeln tillbaka och inom loppet av 32 sekunder gick HV från underläge till ledning. Filip Svenningsson drämde in 3–3 i powerplay med ett direktskott varpå HV:s kapten och stora backlöfte Erik Brännström följde upp det med sitt 4–3-mål. AIK hade dock mer att erbjuda. Valdemar Ahlberg blev tvåmålsskytt för Solnagänget när han tryckte dit 4–4 med mindre än sju minuter kvar att spela.

Avslutningen blev dramatisk. HV fick ett sent powerplay och hade flera goda möjligheter att avgöra, men i stället var det AIK som fick sista ordet. Med halvminuten kvar att spela hittade Fredrik Karlström in till Oliver Ödman Hadzinikolic framför kassen. Han tryckte in segerpucken bakom Adam Åhman och fixade SM-bronset åt AIK.

Senare i dag möts Modo och Växjö i finalen.