Nyheter

Efter ett år av mörker – nu ser framtiden ljus ut för Modo: ”Det här behövs för klubben”

ANNONS

Degradering till Hockeyallsvenskan och en ökenvandring med sportchefs- och tränarbyten under första säsongen där. Det har varit ett tufft år för alla som följer Modo Hockey, men efter helgens bägge JSM-guld i Nyköping har fansen fått anledning att se ljust på framtiden.
– Det här behövs för klubben och det visar att vi gör någonting bra hemma i Ö-vik, säger J20-tränaren Fredrik Andersson till hockeysverige.se

NYKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
De var få men lika högljudda som tappra. Modo-supportrarna på plats i Nyköping för att följa klubbens J18- och J20-lag i JSM-slutspelet fick valuta för både utgifter och vrål när bägge lagen vann SM-guld. En skön dubbel för en klubb och en supporterskara som har fått lida en hel del under det senaste året.

Foto: Bildbyrån

J18-guldet säkrades på dagen ett år efter Modos degradering till Hockeyallsvenskan medan J20-lagets guld kom 366 dagar senare. Glädjeruset bland de unga spelarna är en skön kontrast till de sorgescener som utspelade i Fjällräven Center för ett år sedan. Och de suckar och stön som har kantat A-lagets misslyckade första säsong i Hockeyallsvenskan, där sportchefen Per Svartvadet fick sparken och tränaren Andreas Johansson valde att hoppa av.

I helgen fick fansen en glimt av hopp inför framtiden.
– Det här behövs för klubben och det visar att vi gör någonting bra hemma i Ö-vik, så framtidstron måste vara mycket stor just nu. Nu måste vi ta hand om de här produkterna vi har. Vi har två väldigt bra lag med många spelare och det gäller att förvalta dem, säger J20-lagets tränare Fredrik Andersson med ansträngda stämband när hockeysverige.se får några ord med honom på isen mitt under guldfirandet efter den gastkramande straffläggningen i finalen mot Växjö.

Hans J20-lag vann den rafflande finalen med 2–1 efter att William Eriksson skjutit det avgörande målet i den åttonde straffrundan. Då hade 80 minuter av effektiv hockey inte kunnat skilja lagen åt.
– Anspänningen är enorm, men man försöker själv coola ned killarna så att man inte får så hög anspänning på dem. Det är svårt, de förstår ju att det gäller så mycket och det är ju inte så många gånger man kan få den här chansen att vinna på den här nivån.

Finns det spelare i det här laget som kommer att vara nyckelspelare för A-laget redan nästa säsong?
– Några av dem kommer att vara det. Sedan ska vi försöka skola in fler egna produkter genom åren här nu så att vi bygger för framtiden och ser till att vi på sikt ska vara ett väldigt starkt lag under lång tid.

Vad ser du för framtid för Modo med tanke på det här?
– Den ser väldigt ljus ut med tanke på det här. Det är bra karaktärer och väldigt många olika typer och rollspelare. På sikt kommer det att bli väldigt bra.

VIDEO: J20-MVP:ns blodiga firande – ”Fick en armbåge i ansiktet”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games