FINALMÅLVAKTER. För ett drygt år sedan jobbade de sida vid sida under JVM – nu blir Felix Sandström och Linus Söderström motståndare i SM-finalen.
SHL

Målvaktslöften i hett finalmöte: ”Ska se till att spöa dem”

ANNONS

Det våras för de unga målvakterna. I SM-finalen som startar på söndag blir det de forna JVM-kollegorna Linus Söderström och Felix Sandström som gör upp när HV71 och Brynäs drabbar samman.
– Det ska bli sjukt kul att kul att möta honom och HV. Och se till att spöa dem, säger Sandström till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Felix Sandström halkade in på ett banaskal i semifinalserien mot Frölunda efter att David Rautio blivit sjuk lagom till den första semin i Göteborg. Därefter har han startat i sex av de sju matcherna som serien innefattade och hamnat i en av huvudrollerna när Brynäs slutligen knäckte fjolårsmästarna och tog sig till SM-final.

Under de avslutande 120 minuterna av semifinalserien släppte 20-åringen bara in ett enda mål på 60 skott från frölundaiterna.
– Det är alltid kul att få jobba mycket. Det är alltid de härligaste matcherna som målvakt att få jobba mycket när man har flow, det är kul att spela då, säger han till hockeysverige.se efter att finalplatsen säkrats.
– Det är grymt kul när man har den känslan, när man känner att man har bra självförtroende hela tiden. Det känns riktigt bra nu.

”SKA BLI SJUKT KUL ATT MÖTA HONOM”

Den goda känslan kommer han att få nytta av redan på söndag. Då startar finalserien mot HV71 i Jönköping. Finalserien kommer att präglas av ett möte mellan SHL:s två kanske mest lovande målvakter. I HV:s kasse återfinns nämligen Linus Söderström, 20, som var Sandströms kollega på JVM i Helsingfors förra säsongen.
– Det ska bli sjukt kul. Han har gjort det riktigt bra i år och jag är sjukt imponerad av hans säsong hittills, säger Sandström om sin blivande motståndare.
– Det ska bli sjukt kul att kul att möta honom och HV. Och se till att spöa dem.

Att det är två unga och lovande, men i de här sammanhangen orutinerade målvakter som gör upp om SM-guldet ger finalserien en extra krydda.
– Det blir annorlunda att spela en SM-final. Det är mycket som kan hända och man har aldrig gjort det förr. Det blir nya upplevelser, sjukt spännande och kul, säger Felix Sandström som är glad och nöjd över det stora ansvar som har vilat på hans axlar under Brynäs finalresa.
– Det är alltid kul att få förtroende från coacherna och när laget tror på en. Man mår bättre och presterar bättre då. Litar de på mig så litar jag på dem. Det sprider sig.

Silfverberg-vibbar när finalplatsen säkrades: ”Försöker ta samma väg som honom”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games