• Publicerat 15 april, 2017
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
Jakob Hellsten.Foto: Eliteprospects

Det svenska U17-landslaget går som tåget under femnationersturneringen i Ryssland. Gårdagens inledande 5-4-seger mot Finland följdes idag upp med en ny uddamålstriumf mot Tjeckien. Detta sedan Skellefteås 16-årige forwardslöfte Jonatan Berggren prickat in matchens enda mål i den andra perioden.

Matchens stora förgrundsfigur var dock Timrå-keepern Jakob Hellsten, som stoppade samtliga 29 skott han ställdes emot.
– En mäktig kämpainsats, får man säga. Powerplaymålet i andra perioden var skillnaden idag. En extra eloge till Jakob Hellsten som höll tätt. I övrigt ska allas bidrag till laginsatsen framhållas. Skön seger igen och ödmjukheten inför de goda vanorna är nyckeln framgent, säger U17-landslagets huvudtränare Uffe Lundberg till förbundets hemsida.

I och med segern toppar det svenska laget turneringen med full pott efter två spelade matcher. Nu återstår möte med tabelljumbon Schweiz imorgon och utmanaren till turneringssegern, Ryssland, på måndag. Om svenskarna bara gör sitt jobb mot schweizarna kommer det inte krävas mer än max en poäng mot ryssarna för att man ska vända hem som turneringssegrare.