• Publicerat 15 april, 2017
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
Måns Krämer.Foto: Bildbyrån

Svenska U16-landslaget har ännu inte lyckats vinna en enda match på ordinarie tid den här säsongen, men på lördagskvällen var det nära. Det återstod mindre än två minuter när Tjeckien kvitterade till 4-4 i fyrnationsturneringen på just tjeckisk mark. Besvikelsen efter den sena utjämningen utbyttes sedermera till glädje när Nacka-forwarden Alexander Holtz, med två mål i straffläggningen, såg till att bli svensk hjälte.

I och med att man säkrade två poäng från matchen bröt ändå det svenska laget en fem matcher lång förlustsvit. På de sju matcher man tidigare spelat den här säsongen har man bara lyckats få med sig två poäng – två poäng som kom efter en straffseger mot Finland i december.

I mötet med Tjeckien hade det svenska laget kommandot matchen igenom. Man kopplade ett tidigt grepp och gick från till 2-0 via mål från Marcus Kivelä Carlzon, Västerås, och Albin Sundsvik, SDE, redan innan tio minuter var spelade. När sedan tjeckerna ätit ikapp försprånget återgav den svenska målskytten från gårdagens match mot Ryssland, Djurgårdens Anton Larsson, Sverige ledningen under inledningen av den tredje perioden. Tjeckien utjämnade sedan på nytt, innan Frölunda-backen Måns Krämer såg ut att ha säkrat segern för det svenska laget med sitt 4-3-mål. Då kom den sena kvitteringen från hemmanationen som tvingade fram det som skulle bli en svensk straffseger.

U16-landslaget avslutar turneringen i Tjeckien med match mot Finland imorgon.