Jimmy Andersson.Foto: Bildbyrån/Jonas Gustafsson

Efter fyra säsonger i Karlskrona lämnar Jimmy Andersson nu KHK. Den hårt jobbande forwarden har i stället skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping, skriver LHC på sin hemsida.
– Jimmy är en karaktärsspelare med en väldigt hög arbetsmoral. Vi ser honom som ett bra tillskott till vår nuvarande trupp och vi hoppas att Jimmy ska fortsätta utvecklas som spelare hos oss i LHC, säger GM Fredrik Emvall i ett uttalande.

Andersson var en stark poängplockare i HockeyAllsvenskan, och har på sina två säsonger i SHL totalt samlat ihop 29 poäng. Det blev 4+13 den gångna säsongen.
– Det känns väldigt bra att komma hit. Det är en stor och bra förening och det här är något som jag och min familj har velat. Det känns väldigt bra att det äntligen är klart. Jag ser det som en stor möjlighet att växa som spelare i en miljö och omgivning där jag kan göra det, säger han själv.

Linköping har tidigare värvat Fredrik Karlström och Tony Mårtensson på forwardssidan.