Erik Ullman.Foto: Ronnie Rönnkvist

Södertälje förlorar sin succéback Erik Ullman, 19, till nästa säsong. För hockeysverige.se berättar han att han söker en ny klubbadress. Enligt hockeysverige.ses uppgifter kan AIK bli nästa anhalt.
– Jag har fått erbjudande från andra klubbar med kanske högre ambitioner än vad Södertälje har just nu, säger Ullman till hockeysverige.se.

Erik Ullman, med ett förflutet i Modo, kom till Södertälje efter en kort sejour i den amerikanska juniorligan USHL tidigt på säsongen. Där vann han snabbt coachen Mats Waltins förtroende och gjorde en stark säsong i Hockeyallsvenskan.

Nu står det dock klart att stockholmaren lämnar SSK.
– Det har varit en väldigt utvecklande tid för mig i Södertälje. Det var trots allt min första seniorsäsong och tycker själv att jag har tagit steg både offensivt och defensivt, säger Erik Ullman till hockeysverige.se under eftermiddagen.
– Jag har fått erbjudande från andra klubbar med kanske högre ambitioner än vad Södertälje har just nu. Lag som vill komma uppåt och spela i en högre serie, vilket jag också självklart vill.

Det har talats om AIK?
– Det är ingenting klart just nu, men vi får se om några dagar vart jag komma spela nästa säsong.

Erik Ullman svarade för ett mål och totalt fyra poäng på 26 matcher för Södertälje i Hockeyallsvenskan den här säsongen samt två mål och totalt fyra poäng på tio matcher i kvalserien.

Leif Strömberg har följt Södertälje på ganska nära håll under säsongen och har sagt följande till hockeysverige.se om Ullman:
– Ullman har en väldigt bra blick för vad han håller på med och har någonting som jag älskar. Han är en hotande spelare. Det jag menar är att när han går på pucken och vänder upp så skapar han sig en gloria runt sig själv. Han suger uppmärksamhet. I och med det frigör han andra spelare.
– Dessutom spelar han med ett väldigt bra lugn, men blir inte statisk utan det är lite rörelse hela tiden. Han vrider på huvudet och när han går på puck är han redan klar över vad hans ska göra. Jag gillar den här killen och han spelar med en jäkla pondus. Pondus för mig är att man strålar och har antagit utmaningen och det har han verkligen gjort. Erik Ullman är verkligen en väldigt spännande spelare.

Juniorbacken som ger SSK hopp: ”Spelar med en jäkla pondus”