170420 BrynŠs Jacob Blomqvist jublar efter 1-2 under final 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och BrynŠs den 20 april 2017 i Jšnkšping. …
SHL

Lagkaptenen visar vägen för Brynäs: ”Kul att kunna bidra offensivt”

ANNONS

Efter en välförtjänt övertidsseger på hemmaplan senast sprudlade Brynäs av självförtroende i den tredje matchen i SM-finalen. Trots det blev det en mycket tuff match för Gävlelaget.
— Förra gången gång tyckte jag vi kunde avgjort tidigare men idag var det en krigarmatch, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist som stod för två mål.

JÖNKÖPING (Hockeysverige.se)
Brynäs vinner den tredje finalmatchen mot HV71 och leder med 2-1 i matcher när serien nu vänder hem till Gävle för match fyra på lördag. Det kan Brynäs tacka sin fjärdekedja och framförallt Jacob Blomqvist för. För även om det var Tomas Zaborsky som satte avgörande 4-3 efter 6.45 av förlängningen så var det lagkapten Blomqvist som med sina två mål visade vägen för Brynäs. Blomqvist öppnade målskyttet efter bara 3.51 när han i powerplay stänkte upp sin egen retur i nättaket bakom Linus Söderström. Efter att Kevin Stenlund kvitterat för HV71 slog kapten Blomqvist till igen. Återigen tog han sin egen retur och skickade in pucken i mål.
— Det har känts bra för vår kedja, vi jobbar hela tiden. Vi börjar defensivt och tjuvar ingenting. Hårt jobb lönar sig till slut och det är kul att få kunna bidra offensivt, säger Blomqvist om kedjekamraterna.

På sina tre matcher i finalerna har Blomqvist nu gjort två mål och en assist vilket är lika mycket som han mäktade med under slutspelets övriga matcher. Att han kliver fram just i finalerna tror han beror på sina föräldrar.
— Det är ju något som morsan och farsan tuta i mig när jag var liten att ju tätare och tuffare matcher det blir desto bättre blir du och nu är jag ju 30 så nu börjar jag väl tro på det, säger han och skrattar till.

Inget av lagen har tidigare under säsongen lyckats vinna en match mot varandra på bortaplan och tack vare segern ikväll har Brynäs slagläge i finalserien då det räcker att vinna resten av sina hemmamatcher. Det är däremot inget som Jacob Blomqvist vågar tänka på riktigt än.
— Jag vågar inte tänka den tanken än. Så fort den tanken poppar upp i skallen så försöker jag bara slå bort den så fort jag kan, säger Blomqvist som växte upp i Gävle men tillägger ändå:
— Men det har varit mitt mål i hela min karriär att komma tillbaka till klubben från min hemstad och klubben i mitt hjärta och att få vara kapten är en grymt stor ära. Så det skulle vara det största jag kan vara med om att få lyfta bucklan som lagkapten för Brynäs och vi har ett grymt bra läge nu.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch