Olle Liss.
Västerviks IK

”Jag kan i alla fall säga att det inte kommer att bli Leksand den här gången”

ANNONS

Efter en stark säsong i Hockeyallsvenskan med Västervik står nu Olle Liss utan kontrakt. Det saknas däremot inte anbud och det har ryktats om en återkomst till Dalarna och Leksand. I en intervju med Hockeysverige.se bekräftar han dock att det inte blir Leksand, i alla fall inte den här säsongen.
— Jag har har saker på gång och det är inte Leksand, säger Olle om sin framtid. 

Västervik var förra säsongen nykomlingar i Hockeyallsvenskan och faktum är att det var första gången i klubbens historia som man var där överhuvudtaget. Många experter tippade också laget i den nedre delen av tabeller inför säsongen. Trots det chockade Västervik alla genom att sluta på en tredje plats i tabellen och sedan vara ett enda mål ifrån att ta sig vidare till kvalet till SHL. Olle Liss som var ny inför säsongen tror att det berodde på sammanhållningen.
— Vi var ett lag hela säsongen, alla köpte sina roller. Det var inget individuellt utan vi körde tillsammans. Vi kom ihop som ett lag ganska tidigt på säsongen och sen höll vi ihop det. Sen var (Mattias) Karlin också bra och gjorde många bra saker för laget. Det funkade bra från start och sen rullade det bara på helt enkelt, säger han om lagets insats under säsongen.

Liksom för laget så var det första gången som Olle Liss spelade en hel säsong i Hockeyallsvenskan. Tidigare hade han mest spelat i division 1 och kom närmast från en sejour i Danmark. Totalt blev det 25 mål och 13 assist på 57 matcher för Liss och många tyckt att han gjort en bra säsong, men inte Olle själv.
— Jag vill tro att jag har mer än så att ge, även om det gick rätt bra poängmässigt. Det var både upp och ner. Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig men jag tycker inte att det gick över förväntan. Jag har fortfarande lite att jobba på och utveckla.

Som vad till exempel?
— Nej det är smådetaljer i spelet att jobba på för att bli en mer komplett spelare i helheten. Hitta lösningar för varje situation i spelet. Jag vill ju bli en mer komplett spelare och få spela mycket både fem mot fem och i powerplay.

Trots att Olle inte var helt nöjd med sin säsong finns det andra som har fått upp ögonen för honom och när han nu är kontraktslös råder det inte brist på anbud.
— Ja du, det ser spännande ut kan jag i alla fall säga. Jag har ju lite att ta ställning till, ha ha. Jag har lite på g nu så inom en snar framtid ska det väl vara klart hoppas jag. Mer än så kan jag inte avslöja innan något är klart.

Under hela sin juniortid tillhörde Olle, som är född och uppvuxen i Dalarna, Leksand och när klubben nu degraderades till Hockeyallsvenskan och Olle gjorde en så pass bra säsong var det många som trodde att han skulle komma tillbaka. Det ryktades om att han skulle vara klar för klubben men det dementerar nu Olle.
— Nej det kan jag i alla fall säga att det inte kommer att bli Leksand den här gången. Det fanns väl visst intresse från båda parter initialt och visst hade det var varit kul att spela där men nu blev det inte så och det var väl ömsesidigt. Det jag har på gång nu passade bättre för mig och vad jag vill just nu.

Kan du bekräfta om du blir kvar i Hockeyallsvenskan eller om du flyttar vidare?
— Som det ser ut nu blir det Hockeyallsvenskan. Sen är det inget jag kan garantera förrän det är klart men som det ser ut nu blir det så.

Hur kommer det kännas att eventuellt få möta Leksand nästa säsong då?
— Det är klart att det blir spännande att få spela mot dem eftersom jag har varit i klubben. Men det är inget jobbigt så, det ser jag bara som roligt egentligen.

Och du vill inte avslöja vart du är på väg?
— Ha ha nej eftersom att inget är påskrivet än så känns det dumt. Du får höra av dig igen i så fall.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch