Jonas Gustavsson.Foto: Getty Images

För åtta år sedan lämnade han svensk hockey med ett SM-guld och en otroligt stark säsong bakom sig i Färjestad. Sedan dess har det blivit spel i både NHL och AHL innan han nu vänder hemåt igen. Men det blir inte till Färjestad utan till Linköping som i dag bekräftade att Jonas Gustavsson är klar för tre år i klubben.
— Det känns väldigt spännande att få möjlighet att jobba med Jonas. Jonas är en tekniskt skicklig målvakt med en modern spelidé och är som person en målvakt som hela tiden vill utvecklas och som har stor erfarenhet kring att tävla på högsta nivå, säger LHC:s målvaktstränare Mikael Vernblom om tillskottet.

Under sina år i Nordamerika har ”Monstret” haft svårt att spela till sig en förstaspade och totalt blev det 137 matcher i världens bästa liga. Nu väljer han spel i Sverige istället.
— Det känns väldigt inspirerande och kul att komma hem till Sverige. Jag har varit här borta i många år och under den tiden har hockeyn i SHL förändrats mycket så det känns väldigt kul att få testa på det. Att få vara med och vinna någonting tillsammans med lagkamrater, de som jobbar i organisationen och supportrar är det som driver mig, säger Jonas.

Senast han spelade i SHL vann han både SM-guld, blev utsedd till SHL:s bäste spelare och var SHL:s bästa målvakt statistiskt. Nu är han alltså klar för spel i tre år framöver.