LÄGE FÖR VM-DEBUT? Philip Holm eller Calle Rosén kan få chansen mot Lettland i morgon.
VM 2017

Frågetecken för Ekman Larsson – öppnar för VM-debutanter: ”Gjort en häftig resa”

ANNONS

Oliver Ekman Larsson saknades när Tre Kronor tränade i Köln under onsdagen. Det är i nuläget oklart om Arizona-backen kan spela matchen mot Lettland på torsdag kväll.
– Tyvärr har han blivit sjuk så han är hemma på hotellet och vilar. Just nu har jag ingen prognos, säger förbundskapten Rikard Grönborg till hockeysverige.se.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tre Kronor har spelledigt i VM under onsdagen men passade på att köra en längre träning. En spelare saknades dock på isen. Backen Oliver Ekman Larsson.
– Tyvärr har han blivit sjuk så han är hemma på hotellet och vilar, säger Grönborg efter träningen i Köln.

Grönborg fick besked om Ekman Larssons sjukdom under morgonen och har ännu inte pratat med landslagsläkaren Björn Waldebäck.
– Jag är ingen läkare så jag har faktiskt ingen prognos. Jag har inte pratat med Waldebäck om exakt hur länge han tror det kan vara. Det är så oberäkneligt sådana här saker så det är bara att invänta och se när Oliver kan komma tillbaka.

Nästa match för Sverige är mot Lettland på torsdag kväll. För närvarande har Tre Kronor endast anmält 20 spelare till truppen, men det finns plats för ytterligare fyra utespelare plus en extra målvakt. Om Ekman Larsson inte kan spela nästa match öppnar Grönborg upp för att anmäla ytterligare en back till truppen.
– Mycket möjligt, kommenterar han.

”DOM HAR GJORT EN HÄFTIG RESA”

Växjöbackarna Philip Holm, 25 och Calle Rosén, 23, finns med Tre Kronor i Köln, men ingen av dom är alltså anmälda till turneringen. Landslagsledningen vill avvakta och se vilka andra spelare som eventuellt kan bli lediga från NHL. Det är dock med största sannolikhet någon av Växjö-backarna Holm och Rosén som som kommer att anmälas om Ekman Larsson fortsätter att vara sjuk.

Peter Popovic är ansvarig för Tre Kronors backar under VM. Han beskriver Holm och Rosén på följande sätt.
– Otroligt duktiga skridskoåkare, dom är moderna. Hockeyn har blivit så att den går fortare och fortare. Just nu är man inne i en trend med väldigt mycket fart.
– Både Holm och Rosén har den internationella skridskoåkningen. Det gör att dom kan gå ut där och kommer inte att bli frånåkta eller rökta, eller blåsta någonstans i någon situation på isen på grund av fart. Dom tål farten. Det är därför dom har kommit så långt.

Om Ekman Larsson inte hinner bli frisk innan matchen mot Lettland kan alltså en av dom chansen att göra VM-debut med Sverige.
– Även om dom inte är anmälda så är dom ändå här. Dom har tagit sig hit på väldigt kort tid. Dom har gjort en häftig resa på kort tid båda två, berömmer den assisterande förbundskaptenen.

Se VM på C More – två veckor gratis

Från backpartners i SHL till konkurrenter på VM: ”Gläds med varandra”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games