Oliver Ekman Larsson.
VM 2017

Ekman Larsson tvingas vila – VM-debutant in i Tre Kronor

ANNONS

Oliver Ekman Larsson kommer inte till spel i kväll. Det öppnar dörren för en VM-debutant mot Lettland. Växjös Philip Holm kliver in i laget i stället för NHL-backen.
– Alla landskamper han har spelat har i princip varit felfria, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv om Holm.

Oliver Ekman Larssons sjukdom ger inte med sig. Efter att ha missat gårdagens träning kom under torsdagen beskedet att han inte kommer till spel i kvällens VM-möte med Lettland.
– Han mår inte så bra eftersom han inte var här och tränade i dag och inte ska spela i kväll, men vi har en doktor som tar hand om honom och förhoppningsvis kommer han att bli frisk så fort som möjligt, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

25-åringens frånvaro gör att Tre Kronors lagledning väljer att anmäla en av sina reserver. Valet faller för Växjös back Philip Holm, som därmed får chansen framför sin backkollega från SHL, Calle Rosén.
– Han har gjort det jättebra, tycker vi. Alla landskamper han har spelat har i princip varit felfria. Han har tagit jättekliv den här säsongen. Han kommer att bidra med en stark skridskoåkning och hans spelstil är ju lite mer av den defensiva inriktningen och det är det vi kommer att få från honom i kväll, säger Garpenlöv om Holm.

Garpenlöv säger att det lutar åt att Holm tar Ekman Larssons plats intill Jonas Brodin i det andra backparet.

Holm lämnade Djurgården för Växjö inför den här säsongen och fick ett uppsving i sin karriär. Det har lett till landslagsdebut för Tre Kronor och nu till och med till att det blir en VM-debut i kvällens möte med Lettland.

Ekman Larsson hade noterats för ett mål och en assist under Tre Kronors tre inledande VM-matcher. Holm kommer från en säsong i SHL där han satte personbästa med 21 poäng (4+17) på 52 matcher med Växjö.

Se VM på C More – två veckor gratis

Från backpartners i SHL till konkurrenter på VM: ”Gläds med varandra”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games