Nicklas Bäckström.
VM 2017

”Bäckis” spelar om ”Bäckis” vill spela: ”Måste känna sig bekväm”

ANNONS

Han hann inte mer än anlända till Köln innan han gick på is. Men Tre Kronors lagledning vill inte avslöja om Nicklas Bäckström kommer att finnas med i kvällens möte med Danmark. Det blir upp till honom själv.
– Han måste känna att han kan spela om han har rest hela natten, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Matchvärmningen hade hunnit hålla på en stund innan han beträdde isen. Nicklas Bäckström hade landat i Düsseldorf en dryg timme innan övriga spelare gick på is, men han hann ändå vara med på isen och köra lite extra med assisterande coachen Todd Woodroft innan värmningen var över.

Huruvida han kommer till spel mot Danmark 20.15 i kväll är till stor del upp till honom själv.
– Han måste känna att han kan spela om han har rest hela natten. Han måste känna sig bekväm och bra. Om han inte gör det är det ingen idé att kasta ut honom mot Danmark, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv till hockeysverige.se och tillägger att ”Bäckis” knappast kommer att tas med i laget som extraforward för att matchas in i turneringen på ett mjukare sätt.
– Nej, det tror jag inte, Spelar han så spelar han, annars så vilar han.

”EN AV DE BÄSTA I VÄRLDEN”

Ett annat frågetecken kring Bäckström har varit försäkringsfrågan. Tidigare har den inte varit helt och hållet löst, men nu ser även det problemet ut att vara ut vägen.
– Jag har inte hört något annat, att det inte ska vara klart, säger Garpenlöv.

Nicklas Bäckströms ankomst skapar ännu mer favoritskap på Tre Kronor, som redan har förstärkt laget med Henrik Lundqvist och Oscar Lindberg. 29-åringen ger framför allt Sverige offensiv spetskompetens, något som inte minst kan behövas i powerplay. Där har laget bara mäktat med två mål på 16 försök så här långt. Bara tre lag i turneringen – Danmark, Vitryssland och Italien – har sämre utdelning.
– Det är en position som han är de bästa i världen och han har styrt ett av världens bästa powerplay i Washington. Det blir väldigt nyttigt att ha honom, säger backen Anton Strålman som har stora vana av att ställas mot Bäckström i NHL.

Oliver Ekman Larsson var på is för andra dagen i rad efter att ha missat två raka matcher med sjukdom. Han kommer sannolikt att spela i kväll, men Garpenlöv vill inte lämna något slutgiltigt besked ännu.
– Han var ute och körde i dag, men det är också ett sådant beslut vi måste ta under eftermiddagen beroende på hur han mår.

Se VM på C More – två veckor gratis

Brorsan om Victor Hedmans kliv till världstoppen: ‘Har man den glädjen är det också lätt att offra det som krävs’

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM