John Nyberg.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Det går knappt en dag utan att en svensk eller två skriver NHL-kontrakt. Nu är det Frölundas John Nyberg som sajnas.

Han sitt genombrott den här säsongen när han sköt sju mål i SHL, men för den breda publiken får John Nyberg alltjämt ses som en doldis. I Dallas har man dock bra koll på backen, som idag belönades med ett treårigt rookiekontrakt med NHL-klubben.

Dallas draftade den nu 20-årige Nyberg i sjätterundan, som nummer 165 totalt, i draften 2014. Sedan dess har han hållit till på lån i Mora och Oskarshamn, innan han slog sig in som ett givet inslag i Frölundas backuppsättning den här säsongen.

John Nyberg har spelat i U19 och U20-landslaget under sin karriär, men nobbades från samtliga juniorlandslagsmästerskap. Nu är frågan om den 190 centimeter långe backresen i stället kan slå sig in i NHL på sikt.