Josefine Holmgren.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Brynäs fortsätter att tappa sina tongivande spelare till andra lag i SDHL. Nästa på tur är Josefine Holmgren som efter tio säsonger i klubben väljer att lämna för Djurgården. Det meddelar Djurgården i dag.
— Josefine är en av seriens och Sveriges absolut bästa defensiva backar. Hon är så rejäl och stabil i spelet som man kan vara. Hon har en annan dimension i hur hon rör sig och åker skridskor. Vi tror dessutom att hon har ännu mer hockey i sig som hon kan prestera, säger Djurgårdens sportchef Nils Ekman.

Holmgren har spenderat väldigt många år i Brynäs och har spelat nästan 300 matcher för klubben i SDHL. Nu kände hon dock att det var dags för en ny utmaning. valet föll då på Djurgården.
— Vi har haft kontakt ett tag och jag har varit och sett verksamheten och allt runtomkring. Jag har blivit bra omhändertagen. Jag kände även att jag ville se något nytt och då klingade Djurgården bäst. Jag ser fram emot att få ett nytt perspektiv på hockeyn, att utveckla mina styrkor och svagheter och få ny energi till att göra det, säger hon själv om övergången.