FärjestadFoto: Bildbyrån

Färjestad har länge varit en klubb som har varit bra på att fylla på sin trupp med spelare från den egna juniorverksamheten. Den gångna säsongen hade man exempelvis fem spelare i truppen som hade Färjestad som moderklubb. Nu fortsätter klubben att bygga för framtiden genom att säkra upp Olle Eriksson Ek och Lukas Enqvist från klubbens J20, även om båda killarna främst kommer spela i just juniorlaget.
— Kul att båda killarna blir kvar. De har en stor utvecklingspotential och kommer att bli viktiga kuggar i juniorlaget kommande säsong, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Olle Eriksson Ek är lillebror till Joel Eriksson Ek men till skillnad från brorsan så är han målvakt. Han har också Färjestad som moderklubb och har spelat hela sin karriär i FBK. Han kommer främst spela i J20 men kommer också vara tredjemålvakt i a-laget.
— Med Adam Werner utlånad permanent den här säsongen så blir det naturligt att Olle tar platsen som backup till Lars och Stefan. Ska bli intressant att följa Olles utveckling för det är en grym talang som vi hoppas mycket på, säger Jakobsson.

Lukas Enqvist kommer ursprungligen från Kristinehamn men har tillhört Färjestad sedan fem år tillbaka. Han har redan hunnit med att göra 21 matcher i SHL och nästa säsong kan det bli ännu fler.
— Han blir en viktig kugge i vårt J20-lag. På så sätt blir han ju även tillgänglig för a-lagsspel om det skulle uppstå en situation där vi snabbt behöver fylla en lucka, säger Peter Jakobsson.