• Publicerat 30 maj, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Pontus Petterström.Foto: Bildbyrån

Det blir en fortsättning i Skellefteå AIK för trotjänaren Pontus Petterström. På tisdagen meddelade klubben att veteranen förlängt kontraktet med ett år.
– Det här betyder att vår trupp nu är komplett, säger sportchefen Mikael Lindgren.

Medan framtiden är osäker för lagkaptenen Jimmie Ericsson, som dras med skadebekymmer, fick Skellefteå ett positivt besked angående en annan veteran i dag. Pontus Petterström fortsätter i klubben och är därmed klar för en tolfte säsong i den svartgula tröjan.
– Jag är verkligen glad att Pontus blir kvar hos även nästa säsong, kommenterar sportchefen Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.
– Det här betyder att vår trupp nu är komplett inför kommande säsong med Pontus som den sista pusselbiten.

Petterström, som härstammar från småländska Nybro, kom till Skellefteå AIK som 20-åring 2002. Då blev det sex raka säsonger i Västerbotten innan han flyttade vidare till Linköping för fyra säsonger i Östergötland. 2012 återvände han till Skellefteå och var delaktig i SM-gulden 2013 och 2014.

”EN AV DE BÄSTA I HELA SHL”

Den senaste säsongen stod den defensivt orienterade forwarden för två mål och tio poäng på 49 matcher och var sedan poänglös i den sju matcher långa kvartsfinalserien mot Frölunda.
– Ska man gå långt i slutspel och har som mål att vinna guld så behöver man bland annat ett bra box play och där är ju Pontus en de absolut bästa i hela SHL, säger Mikael Lindgren.
– Sen är det en stor fördel att Pontus har varit länge i föreningen eftersom att han vet vilka krav som ställs och är beredd att göra det jobbet varje dag.

Petterström har under karriären spelat 523 SHL-matcher för Skellefteå och LHC och noterats för 60 mål och 142 poäng.