Viktor Andrén.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Han har en stark säsong som andremålvakt i Lakers bakom sig. Nu ser Växjö till att säkra upp Viktor Andrén de kommande tre åren.

Växjö hade något av en berg- och dalbanesäsong i årets SHL. Laget började säsongen lite knackigt men slutade sen ändå som seriesegrare på våren. Tyvärr tog det sen slut redan i kvartsfinalen när man fick stryk av Malmö. Sedan dess har klubben satsat för att inte det misslyckandet ska upprepas. Viktor Fasth plockades in och ersatte Joacim Eriksson som fick lämna. Andremålvakten Viktor Andrén blev dock kvar i klubben och nu säkrar klubben upp honom i två år utöver det år han redan hade kvar på kontraktet.
— Vi har idag förlängt kontraktet för Viktor Andrén med ytterligare två säsonger. Viktor gjorde en väldigt bra debutsäsong i SHL och vi känner att det är detta målvaktsparet vi vill bygga på. Därför känns det perfekt att även Viktor Andréns avtal sträcker sig tre år framåt, innevarande år medräknat, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Viktor Andrén kom till Växjö redan under juniortiden men när den tog slut blev det inget kontrakt i klubben. Istället flyttade han till Pantern i division 1 där det blev succé. Året efter fick han att ett kontrakt med Växjö där han skulle lånas ut till Pantern under första året. Den gångna säsongen gjorde han debut i SHL och efter en stark säsong förlänger han nu sitt kontrakt med klubben.
— Att få tillhöra Växjö Lakers ytterligare två säsonger känns väldigt inspirerande. I och med att klubben ville förlänga mitt kontrakt redan nu så känns det verkligen som dom tror på mig. Samtidigt som jag får lite mera tid på mig att växa in i SHL-kostymen på allvar, säger Andrén själv.