Linus Arnesson.Foto: Getty Images

2013 och 2014 bärgade han två silvermedaljer vid JVM. Nu får Linus Arnesson visa upp sig för den svenska publiken igen. Backen är klar för spel i Örebro.
– Linus är en spelare som alltid tävlar varje dag på träning och i match, säger sportchefen Niklas Johansson.

Efter drygt två år i AHL-laget Providence Bruins återvänder Linus Arnesson till svensk ishockey igen. Den 22-årige backen har skrivit ett kontrakt med Örebro, som sträcker sig över 2+1 säsonger. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Den defensive backen har sedan tidigare 44 SHL-matcher och 75 i HockeyAllsvenskan med Djurgården. Han har dessutom två U20-silver med Juniorkronorna, och ett silver med Småkronorna.
– Linus är en spelare som alltid tävlar varje dag på träning och i match. Hans styrkor ligger i det defensiva och i man mot man-spelet. Han besitter även ett bra förstapass och det finns en uppsida offensivt som både vi och Linus är övertygade om att vi kan utveckla här i Örebro, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Jag har haft möjligheten att möta Örebro många gånger i både HockeyAllsvenskan och SHL och det har alltid varit ett väldigt tryck i Behrn Arena i och med att den är så kompakt och nästan alltid slutsåld, säger Arnesson.
– Jag vill vara med på resan uppåt och ta Örebro till slutspel igen och sedan gå så långt som möjligt.

Arnesson kommer närmast från en skadefylld säsong där det bara blev 20 AHL-matcher och 13 i slutspelet. Det blev en assist under grundserien, och en assist under slutspelet för backen.